De ce nu ar trebui să-i spui partenerului despre relația anterioară: explicația unui psiholog

Foto: din surse deschise

Cu fiecare nevoie de a vorbi despre trecut, există un fel de revendicare

Oamenii în relații noi sunt adesea dornici să-și spună partenerului despre experiențele lor anterioare. Mulți sunt ghidați de dorința de a se deschide față de persoana iubită, pentru a nu ascunde nimic. Cu toate acestea, psihologii nu recomandă să faceți acest lucru. Psihologul Vitalina Odinskaya a vorbit despre acest lucru pe pagina ei de Instagram.

Când vrei să vorbești despre fostul tău

„Pentru fiecare nevoie de a vorbi despre trecut, există un fel de revendicare Când apar revendicările atunci când partenerul nostru nu satisface niciuna dintre nevoile noastre de bază”, spune expertul.

Dorința de a vă aminti foștii parteneri și de a vorbi despre aceste relații apare din următoarele motive:

  • Induceți sentimentele de gelozie pentru a vă simți necesar și iubit.
  • Subliniază câteva deficiențe ale partenerului tău actual, folosindu-l ca exemplu pe fostul tău.
  • Subliniază-ți importanța spunând: „Știu și cum se întâmplă toate acestea, pentru că am avut o astfel de relație…”
  • Oferă durere partenerului tău dacă a existat o situație înainte în care ai fost rănit (răzbunare).

La ce se așteaptă o persoană când vorbește despre fostul său?

„Există mai multe motive pentru această dorință și ele pot fi diferite pentru fiecare dintre aceste motive există un fel de nevoie și de cele mai multe ori este nevoie de iubire în sine o nevoie de securitate,” – explică Odinskaya.

Subliniază că nevoia de a vorbi despre un fost apare atunci când un partener nu îndeplinește cu adevărat niciuna dintre aceste nevoi de bază de bază.

„Deoarece practic intrăm în relații în care dorim să obținem ceea ce nu ni s-a dat în copilărie, rezultă că dorim ca partenerul nostru să ne adauge ceea ce ne lipsește și, prin urmare, ne-am închis unele dintre nevoile de bază, și poate chiar toate”, spune psihologul.

În același timp, psihologul notează că acele găuri de vid care au fost în psihicul nostru încă din copilărie nu pot fi vindecate de partenerii noștri, deoarece au aceleași găuri.

„Aceste nevoi ale noastre, neîmplinite încă din copilărie, sunt responsabilitatea noastră. Prin urmare, ca să nu vrei să vorbești despre experiența ta anterioară și să nu aduci disconfort partenerului tău, mai întâi află ce îți lipsește, ce nevoie de bază vrei. Umpleți cu asta Amintiți-vă, oricine când doriți să faceți acest lucru, veți provoca disconfort partenerului dvs.”, notează Odinskaya.

Rating
( 1 assessment, average 1 from 5 )
Articole - Învățământ Dual Sector 3