Doctorul a povestit cum lacrimile ajută la depistarea bolilor grave

Foto: din surse deschise

Compoziția lacrimilor diferă semnificativ pentru fiecare persoană, în funcție de sex, vârstă, stil de viață și alte boli.

De obicei, sângele uman este îndepărtat pentru a testa diferite deficiențe. Dar, după cum sa dovedit, pentru analiză este suficient să luați lacrimi. Acest lucru a fost raportat de RBC-Ucraina cu referire la pagina de Instagram a medicului pediatru, cardiolog și reumatolog Maria Pavlenko.

Cum să folosești lacrimile

Potrivit medicului, lacrimile pot fi folosite pentru a diagnostica boli în același mod ca și sângele.

Lacrimile sunt date unei persoane nu numai pentru a arăta emoții. Acopera suprafata frontala a ochiului si indeplinesc multe functii importante – hidrateaza si protejeaza ochiul de mediu. Ele oferă, de asemenea, nutrienți utili și ajută la refracția luminii și la vederea la nevoie.

După cum sa dovedit, compoziția lacrimilor conține nu numai apă, ci și multe proteine ​​diferite, lipide, săruri și particule antiinflamatoare.

De ce fiecare persoană are o compoziție diferită a lacrimilor?

Compoziția lacrimilor diferă semnificativ pentru fiecare persoană, în funcție de sex, vârstă, stil de viață și alte boli.

„În ultimii ani, oamenii de știință au acordat multă atenție studierii compoziției lacrimilor și s-a stabilit deja că compoziția lacrimilor la o persoană cu o boală a ochilor, de exemplu, uveita, este diferită lacrimile în comparație cu o persoană sănătoasă sunt diferite”, spune raportul.

În plus, compoziția lacrimilor diferă la persoanele cu boli care nu par să aibă legătură cu ochii. De exemplu, scleroza multiplă sau boala Parkinson.

Maria Pavlenko a remarcat că chiar și în lacrimi au fost descoperiți anumiți biomarkeri care pot fi utilizați pentru a diagnostica anumite tipuri de cancer. Prin urmare, în viitorul apropiat, utilizarea lacrimilor pentru a diagnostica boli va fi destul de populară, deoarece este destul de neinvazivă și informativă.

„Nu vă irosiți lacrimile”, a adăugat doctorul.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3