Când există prea multe fructe în dietă: ce se va întâmpla dacă le consumi prea mult?

Foto: din surse deschise

Fructele au un conținut scăzut de grăsimi și sodiu și nu conțin colesterol

În ciuda faptului că fructele conțin multe vitamine și microelemente și sunt în general considerate sănătoase, uneori nu doar o cantitate insuficientă din acestea în dietă este dăunătoare, ci și o cantitate excesivă El vorbește despre beneficiile fructelor și despre ce riscuri pentru sănătate în urma consumului excesiv . RBC-Ucraina.

Beneficiile fructelor pentru organism

Fructele au un conținut scăzut de grăsimi și sodiu și nu conțin colesterol. Conțin mulți nutrienți benefici de care majoritatea oamenilor nu se satură, în special cei enumerați mai jos.

Potasiu

Potasiul ajută la reglarea tensiunii arteriale. O dietă bogată în fructe, legume și produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi poate scădea tensiunea arterială.

Fibre alimentare

Fibrele ajută la scăderea colesterolului, la reducerea riscului de boli de inimă și promovează o bună digestie. Fibrele se găsesc în fructele întregi sau tăiate, dar aproape niciuna nu se găsește în suc.

Fibrele alimentare te ajută să te simți mai plin mai mult timp, ceea ce ajută la controlul greutății. De asemenea, încetinesc digestia și eliberarea zahărului în sânge. Acest lucru previne săriturile și scăderile bruște ale nivelului de zahăr.

Vitamina C

Această vitamină susține creșterea și repararea țesutului corpului, vindecă rănile, promovează sănătatea orală și ajută organismul să absoarbă fierul.

Folati

Folații ajută organismul să producă globule roșii puternice, să metabolizeze proteinele și să descompună aminoacidul homocisteină (care poate duce la boli de inimă). Ele sunt, de asemenea, importante în timpul sarcinii.

Riscuri de suprasolicitare

Fructele conțin zahăr natural, iar unele tipuri sunt destul de bogate în calorii. Dar experții spun că zahărul de care ar trebui să vă faceți griji este cel adăugat în băuturi, deserturi și alte alimente.

Cu toate acestea, dacă sunt consumate în porții prea mari, cantitățile excesive de zahăr din fructe pot duce la probleme de sănătate precum:

  • creștere în greutate;
  • Diabet;
  • complicații ale bolilor pancreasului și rinichilor;
  • carie;
  • deficit de vitamina B12, calciu, vitamina D și acizi grași omega-3.

Consumul lent de zahăr, cum ar fi prin alimente solide sau consumul de alimente cu zahăr răspândit în timp, poate permite intestinului să controleze eficient cantitatea care ajunge la ficat.

Cu toate acestea, atunci când există prea mult zahăr ingerat pentru ca intestinul subțire să fie procesat la un moment dat, cum ar fi atunci când bei surse lichide de zahăr, cum ar fi sucul, nivelurile din ficat pot crește. Acest lucru îngreunează ficatul să proceseze zahărul și poate provoca o afecțiune numită sindrom metabolic. In plus, unele persoane sunt alergice la anumite fructe, si anume proteinele din acestea sau fructoza.

În astfel de cazuri, consumul de fructe poate duce la o reacție alergică, precum roșeața, iar în situații severe, șoc anafilactic.

Deși fructele sunt o sursă importantă de carbohidrați, dacă mănânci mai mulți carbohidrați decât sunt arse după o masă sau o gustare, excesul poate alimenta grăsimea corporală existentă sau crește depozitele de grăsime corporală. În plus, combinația de cantități mari de lichid, fibre și anumite zaharuri atunci când mănânci prea multe fructe poate avea un efect laxativ natural, care poate duce la diaree la unele persoane.

Câte fructe ar trebui să mănânci?

Recomandarea generală a Serviciului Național de Sănătate din Regatul Unit pentru consumul de fructe este de cel puțin 400 g pe zi, sau cinci porții de 80 g.

Consumul de cel puțin atât de multe fructe poate ajuta la îmbunătățirea sănătății și a bunăstării generale. Cu toate acestea, aceasta nu este neapărat suma ideală pentru fiecare persoană.

Nevoile individuale de fructe și legume proaspete pot varia în funcție de:

  1. creştere;
  2. greutate;
  3. gen;
  4. vârstă;
  5. activitate fizica;
  6. stare de sănătate.

De asemenea, trebuie luate în considerare sarcina, alăptarea și afecțiunile medicale cronice, cum ar fi diabetul sau bolile de rinichi.

De aceea, cantitatea ideală de fructe din dietă trebuie selectată conform recomandărilor medicului cu privire la nivelurile individuale de zahăr și carbohidrați și contraindicații. În plus, rezultatele cercetării sunt liniștitoare – deși consumul prea mult din orice poate fi dăunător, este puțin probabil ca o persoană să mănânce prea multe fructe.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3