Sfaturi utile pentru culegerea roșiilor

Culegerea roșiilor este un eveniment important între semănat și plantare în sol deschis sau într-o seră. Mulți oameni cresc răsaduri de roșii în cupe, apoi culesul nu este necesar, dar cu semănatul standard în cutii pentru răsaduri, acest lucru este pur și simplu necesar.

Ce este alegerea? Aceasta înseamnă transplantarea plantelor în recipiente sau căni separate. La cules, este important să respectați regulile de transplant pentru a nu dăuna puieților tineri.

Este mai bine să efectuați o alegere în avans decât mai târziu, deoarece este deja mai dificil să o faceți fără rău.

Cum să culegi corect roșiile

Cu câteva zile înainte de plantare, este important să opriți udarea răsadurilor, pentru a face replantarea mai ușoară, iar rădăcinile vor fi mai afânate și vor rămâne în urmă cu rădăcinile.

Pentru cules, folosesc de obicei o lingură mică și o folosesc pentru a scoate un bulgăre de pământ cu puieți tineri și a le transfera într-un pahar cu pământ. Facem o gaură în cupă în avans pentru transplantare.

Stropiți solul până la frunzele cu șapte lobi și apăsați. Și repetăm ​​asta cu fiecare roșie.

Dacă există o mulțime de răsaduri, puteți planta două răsaduri de roșii și apoi separați răsaduri mai slabe. Trebuie să-l despărțiți cu foarfece tăindu-l la baza solului.

Recoltăm doar o parte din răsaduri în acest fel, dacă sunt culese corect, jumătate dintre răsaduri vor fi la distanță unul de celălalt și vor avea suficient spațiu pentru a crește.

Îngrijirea roșiilor după cules

După cules, răsadurile ar trebui să devină mai puternice și să aibă nevoie de condiții optime. Regimul de temperatură este foarte important și este necesar să se mențină 15-18 grade noaptea, și 20-23 grade ziua.

În timpul zilei, când vremea este caldă, puteți scoate răsadurile afară pentru întărire, dar nu mai mult de 20-30 de minute.

Deja ma descurc fara a culege, depozitez de doi ani pahare de plastic de 0,5 litri, este foarte comod si acest spatiu este suficient pentru rasaduri pana sunt plantati in sera. Recomand să încerci și asta.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3