În ce să crești Răsadurile, în ce cupe sunt mai bune

În fiecare an, gama de recipiente pentru creșterea răsadurilor devine mai largă și mai diversă. Puteți alege cu ușurință ceea ce va aduce beneficii maxime plantei. Recent am văzut la vânzare nu doar căni cu găuri pentru a elimina excesul de umiditate, ci și pentru aer, care ar trebui să meargă direct la rădăcinile plantei.

Care sunt cele mai bune recipiente pentru semanat?

Dacă creștem răsaduri pentru o cules ulterioară, atunci merită să ne gândim la căni mici sau casete cu un volum de până la 10 centimetri cubi. Răsadurile nu au nevoie de mult sol pentru germinare și își obțin majoritatea nutrienților din semințe.

De exemplu, pentru a crește un castravete, nu aveți nevoie de căni mari, deoarece o bucată mare de pământ poate duce pur și simplu la acidificarea solului. Dacă solul este prea îmbibat cu apă, există riscul de a dezvolta picior negru, iar acest lucru poate distruge întreaga cultură.

Pahare din plastic pentru rasaduri

Astfel de căni sunt considerate cele mai bune, sunt sigure pentru udare și pentru schimbul de aer. Pe fundul unui astfel de pahar facem găuri pentru a scurge excesul de umiditate.

Pahare de plastic

O altă modalitate este să crești în coji de ouă. Este ieftin și planta va primi calciu și fosfor. Pentru a face acest lucru, trebuie să păstrați coaja intactă și să spargeți ouăle doar dintr-un loc de sus.

crescând în coji de ouă

Alegerea unui recipient pentru legume

Fiecare legumă are propriul său sistem de rădăcină, iar pentru o germinare mai bună este important să știți ce recipiente trebuie selectate pentru o anumită plantă. La urma urmei, unele răsaduri sunt, în general, dificil de transplantat fără rău; sistemul de rădăcină este atât de fragil încât poate fi cu siguranță deteriorat, ceea ce înseamnă că va trebui să cumpărați sau să semănați rapid unul nou. Pentru a elimina acest lucru, există un sistem dezvoltat de-a lungul anilor de mamele și bunicile noastre.

Roșie. Cea mai bună opțiune sunt cutiile pentru răsaduri înainte de cules (cele din lemn sunt cele mai practice). Casetele funcționează bine și înainte de a alege. Pentru răsaduri după cules, folosim pahare de unică folosință.

Piper. Folosim recipiente separate simultan, cel mai bine este să semănăm imediat semințele în pahare de unică folosință.

Vânătă. Ca și în cazul ardeiului, asigurați-vă că utilizați pahare de unică folosință.

Castravete. Tablete de turba, pahare de unica folosinta.

Varză. Tavi, casete, pahare de unica folosinta.

Dacă mi-a ratat vreo legume, scrieți în comentarii, le voi adăuga. Alegeți corect recipientul și răsadurile vor crește sănătoase și puternice.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3