Cum să semănați Eustoma, cele mai bune curmale de semănat

Puteți semăna semințe de Eustoma încă din decembrie. De obicei, încep să semăn în februarie. Nu vă faceți griji cu privire la timp, puteți semăna la sfârșitul lunii februarie și puteți aștepta înflorirea.

Cele mai bune date de semănat

Semănatul semințelor nu este o chestiune dificilă, mai ales cu semințe de Eustoma nu vor fi probleme, însămânțarea acestuia este foarte aproape de Petunie și alte flori. La semănat în decembrie, înflorirea are loc în iunie, în ianuarie februarie, la sfârșitul lunii iunie începutul lunii iulie.

Cum să semănați Eustoma

Semințele le semănăm superficial ca la petunii, nu le putem acoperi cu pământ. Pentru a face acest lucru, amestecați solul și vermiculitul într-un pahar și umeziți-l cu apă.

Răspândiți semințele și umeziți-le cu apă, faceți o mini seră din recipient și acoperiți cu folie, asigurați-vă că faceți și găuri cu 5-6 scobitori. Așezați într-un loc cald și așteptați germinarea; de obicei, germinează în 5-6 zile. S-ar putea să nu le observi pentru că sunt foarte mici. Capacul sau pelicula nu pot fi îndepărtate, deoarece rădăcinile sunt încă la suprafață, nu trebuie lăsate să se usuce, trebuie umezite.

Înainte de a scoate capacul recipientului, asigurați-vă că îl pudrați cu vermiculit. Poti planta Eustoma si in tablete de turba, despre asta am scris deja in detaliu si metoda este si ea eficienta.

Cum să evidențiezi răsadurile de eustoma

Dacă vorbim despre lumina zilei în decembrie, atunci cu siguranță nu este suficient și răsadurile trebuie să fie iluminate în fiecare zi timp de 3-4 ore. Am cumpărat acasă o lampă LED obișnuită pentru a crește răsaduri și a o aprinde până aproape de ora 20.00. Eficiența, spre deosebire de fitolampa, este mai mică, dar această lumină este suficientă pentru intrări, principalul lucru este că lumina nu este mai mică de 2500 de lux.

Cum să hrănești puieții de Eustoma

Folosesc îngrășăminte minerale și nitrat de calciu ca pansament de top. Nu le puteți aplica pe ambele deodată și trebuie să le alternați cel puțin o dată la 10 zile.

Ca fertilizare foliara, recomand aplicarea Fertika, si hidratarea, umezirea si prevenirea uscarii solului.

Pat de flori Eustoma în grădină

Alegerea lui Eustoma

Când semănați semințe de Eustoma de mai multe ori într-un singur recipient, răsadurile trebuie transplantate în cupe individuale. Acest lucru ar trebui făcut numai atunci când apar 3-4 frunze adevărate. Cu un bulgăre de pământ, transferați Eustoma într-o cană separată și compactați solul. Are nevoie de odihnă pentru câteva zile, așa că nu adăugăm iluminare suplimentară cu o fitolampa.

În martie, puteți transplanta și Eustoma într-un ghiveci de flori, dar nu trebuie să faceți acest lucru dacă există suficient spațiu în ceașcă. Atât, Eustoma este plantată și vom aștepta înflorirea.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3