Cum să întăriți răsadurile înainte de plantare

Întărirea răsadurilor este un eveniment foarte util, iar pentru plantele care vor trebui să schimbe condițiile de germinare, de exemplu, plantarea într-o seră sau direct în paturi, apoi după întărire se vor simți mult mai bine. În caz contrar, plantele nepregătite pot începe să se ofilească sau să se îmbolnăvească. Se recomandă călirea răsadurilor pe tot parcursul sezonului de vegetație.

De ce este utilă întărirea răsadurilor

Când creștem răsaduri acasă, creăm artificial condiții mai bune pentru ei, cum ar fi condițiile de udare și temperatură, precum și iluminare suplimentară. Noaptea și în timpul zilei nu există schimbări vizibile de temperatură, precum și posibile înghețuri, în contrast cu creșterea cultivării în sol deschis.

Când transplantăm răsaduri în pământ deschis, aceștia suferă mult stres și planta este foarte slăbită în acest moment. Răsadurile își pot încetini creșterea timp de o săptămână și uneori mai mult, acest lucru este valabil mai ales pentru soiurile iubitoare de căldură.

Prin întărirea plantelor, facem o „altoire” care ajută plantele să se adapteze mai bine la aerul proaspăt și la schimbările de temperatură.

Schimbări de temperatură

Reducerea temperaturii este o întărire utilă, dar trebuie doar să nu exagerați. Cu ajutorul acestuia, puteți încetini creșterea și puteți preveni smulgerea răsadurilor, iar în acest moment sistemul de rădăcină va începe să se dezvolte activ. Vă rugăm să rețineți că întărirea prelungită cu o scădere a temperaturii la 0 grade poate fi dăunătoare și planta va îngheța pur și simplu. Pentru început, trebuie să vă întăriți timp de 5-7 minute pe zi, la o temperatură de 5 până la 15 grade. Și în fiecare zi puteți crește timpul de întărire Cum puteți începe să vă întăriți: deschideți o fereastră sau puneți-o pe balcon pentru câteva minute, dacă temperatura o permite.

Întărirea răsadurilor

Udare

Puteți crea condiții artificiale și puteți crește intervalul de udare. Acest lucru va crea condiții mai naturale. Volumul de udare nu trebuie redus și udați numai cu apă caldă. După cum sa dovedit deja, planta absoarbe apa ușor caldă mai bine decât apa rece.

Ușoară

După cum știți, răsadurile din primele zile după germinare nu tolerează expunerea directă la lumina soarelui și se pot arde pe frunze. Pentru a evita acest lucru, este mai bine să umbriți răsadurile în primele 3 zile. Lăsați la soare nu mai mult de jumătate de oră pe zi. În primele 10 zile, creștem treptat timpul la soare și apoi îl lăsăm toată ziua.

Răsadurile cumpărate sunt întărite?

Nu puteți ghici aici, deoarece răsadurile s-ar putea să fi fost deja întărite. Dar te poți întări puțin. Dacă răsadurile sunt puternice și au fibre pe trunchi, atunci cel mai probabil sunt deja întărite.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3