În ce să înmuiați semințele înainte de însămânțare

Fiecare grădinar are de obicei propriul mod de a înmuia semințele înainte de însămânțare. Este dificil să o delimitezi pe cea mai bună și specifică, de exemplu, înmuierea într-o soluție de permanganat de potasiu sau fitosporină, ambele opțiuni sunt foarte bune. Înmuierea semințelor poate dăuna și plantei dacă aceasta a fost deja tratată în fabrică cu preparate speciale.

Înmuierea semințelor în apă plată

Dacă urmărim obiectivul de a accelera procesul de germinare a semințelor, putem pur și simplu să înmuiați semințele în apă plată. Doar nu folosiți apă de la robinet, deoarece poate conține înălbitor. Pentru a face acest lucru, topiți zăpada sau gheața din congelator. Este timpul să înmuiați semințele în apă:

  • Castraveți, ridichi, varză – 12 ore
  • Dovleac, pepene galben – 12 ore
  • roșie – 1 zi
  • Piper – 1 zi
  • Morcovi, patrunjel – 2 zile
  • Țelină, măcriș, chimen, coriandru, sparanghel – 2 zile.

Asigurați-vă că vă înmuiați în apă la temperatura camerei 22-25 ° C și este recomandabil să înlocuiți apa după 6-7 ore. Pentru înmuiere, puteți folosi dischete de bumbac, pe care le așezăm pe fundul unei farfurii și le umplem cu apă. Când materialul se usucă, trebuie să o umeziți.

Înmuierea semințelor într-o soluție de permanganat de potasiu

Acesta este cel mai popular mod de înmuiere a semințelor și este, de asemenea, un dezinfectant puternic. Se dizolvă 1 mg de permanganat de potasiu în 100 ml de apă. Colectăm semințele în tifon și le punem în soluție. Timpul necesar pentru fiecare cultură este:

  • seminte de vinete, ardei, varza – 15-20 minute;
  • morcovi, dovlecei și dovlecei – 15-20 minute;
  • seminte de rosii si ceapa – 30-40 de minute.
  • ridichi, telina, salata verde – 30-40 minute.
  • fasole, mazăre și fasole – 30-40 de minute.

După înmuiere, semințele trebuie spălate și uscate.

Înmuierea semințelor în Fitosporin

Fitosporin-M este un medicament unic care este capabil să protejeze planta de bolile fungice și infecțioase pe tot parcursul sezonului de creștere. Pentru a face acest lucru, semințele sunt înmuiate timp de 1,5-2 ore în soluție. După aceasta, plantele vor primi o imunitate bună, o creștere stabilă a răsadurilor și o germinare accelerată.

Înmuierea semințelor în acid boric

O soluție de acid boric este folosită pentru a distruge posibilele larve și infecții fungice pe semințe. Soluția se prepară folosind 2 g de pulbere la 10 litri de apă. Semințele sunt păstrate în soluție timp de 12 până la 24 de ore. Mulți grădinari recomandă înmuierea semințelor de sfeclă, castraveți, ridichi și pătrunjel în acest fel.

Înmuierea semințelor în stimulente de creștere

Există un număr mare de stimulente de creștere pe piață, cele mai populare, desigur, sunt Epin-Extra și Zircon. Soluția trebuie preparată strict conform recomandărilor din ambalaj. Astfel de soluții vor ajuta semințele să germineze rapid și să crească sistemul radicular.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3