Semănat țelină rădăcină pentru răsaduri

Țelina rădăcină a devenit o cultură obligatorie pentru mulți grădinari, care este folosită pentru a pregăti diverse feluri de mâncare cu carne. Și ce fel de friptură face?

Pe lângă gust, are și multe proprietăți utile, dar creșterea acestei culturi mari nu este o sarcină ușoară, deoarece este foarte solicitantă de îngrijire. Plantarea răsadurilor de țelină începe la sfârșitul lunii februarie și până la începutul lunii martie. Este vorba despre sezonul de vegetație, este foarte lung pentru țelină și poate fi de până la 190 de zile.

Plantarea semințelor de țelină pentru răsaduri

Recomand să plantați semințe pentru răsaduri acasă, pentru a face acest lucru, umezim mai întâi solul și facem șanțuri puțin adânci până la 1 cm. Ar trebui să rămână o distanță de 5 cm între semințe, altfel rădăcina va fi înghesuită. primesc dezvoltarea necesară.

După semănat un pat de țelină, recomand să se creeze condiții de seră, sub folie sau sticlă, astfel încât acestea să germineze mult mai repede.

Vă rugăm să rețineți că solul pentru plantarea țelinei trebuie încălzit până la cel puțin 20 de grade, așa că este necesar să folosiți o seră pentru germinare.

De îndată ce mugurii au eclozat, temperatura poate fi scăzută la 16 grade, astfel încât răsadurile să nu crească și să nu se întindă. De asemenea, este recomandabil să oferiți o iluminare suplimentară răsadurilor.

Răsadurile sunt culese când apar 2-3 frunze adevărate, la aproximativ 25 de zile de la plantarea semințelor în pământ.

Plantarea răsadurilor în pământ

La începutul lunii iunie, temperatura de afară crește deja la niveluri optime, ceea ce înseamnă că este timpul să ne plantăm răsadurile. Un pat pentru țelină trebuie să fie liber și bine fertilizat, asemănător cu un pat pentru sfeclă. O condiție prealabilă este ca patul de grădină să fie în cea mai însorită zonă la umbră, țelina nu va crește sau va fi mică;

Plantăm răsadurile la 30 cm unul de celălalt.

Evenimente principale:

  • udare regulată;
  • afânarea solului între rândurile de plantare;
  • scăpați de buruienile din paturi;
  • aplicați îngrășăminte fosfor-potasiu de două ori pe sezon (după 2 și 5 săptămâni);

Urmând aceste recomandări, veți obține o recoltă bună de țelină mare, principalul lucru este să respectați toate condițiile, deoarece această cultură, așa cum am spus deja, este foarte capricioasă.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3