Trainerul a împărtășit trucuri despre cum să mănânci sănătos pentru mai puțini bani

Foto: din surse deschise

Ar trebui să învățăm să înțelegem produsele, să înțelegem compoziția lor, să cumpărăm acele produse care ne dau sațietate

Există un mit printre ucraineni că o dietă sănătoasă este scumpă, așa că nu toată lumea își poate permite. Dar, de fapt, adesea oamenii trebuie să cheltuiască o mulțime de bani pentru tratarea bolilor care apar din cauza alimentației de proastă calitate. RBC-Ucraina vorbește despre cât de sănătos este să mănânci și să nu cheltuiești mulți bani, citând o postare a antrenorului Yuri Popko pe Facebook.

Poate fi economică o alimentație sănătoasă?

„Mâncarea sănătoasă poate fi economică dacă nu vorbim despre cum să supraviețuim cu 1000 – 2000 UAH pe lună La urma urmei, cu un astfel de buget nu putem vorbi despre o alimentație sănătoasă, deoarece o persoană va alege cele mai accesibile produse, care constau adesea. de materii prime de proastă calitate și care nu vor putea satisface necesarul zilnic de proteine, grăsimi, carbohidrați, vitamine și minerale”, spune antrenorul.

El observă că de multe ori oamenii pur și simplu nu știu ce să cumpere și cu ce poate fi înlocuit.

„Există destul de multe produse de buget care sunt de fapt analogi semnificativ sănătoși care costă de 5-10 ori mai mult, dar oamenii le cumpără și cred cu tărie că devin mai sănătoase și, de asemenea, le cumpără adesea pentru că sunt gustoase și nu cred că despre saturație și efectul lor asupra corpului nostru”, spune Popko.

Trainerul subliniază că, ghidat de doar câteva reguli, îți poți reduce bugetul alimentar, iar dieta ta va deveni mai sănătoasă și mai satisfăcătoare.

„Întregul punct aici nu este atât despre economisire, cât despre raționalitatea cheltuielilor”, subliniază expertul.

Cum să mănânci sănătos fără a cheltui mulți bani

„Cumpărați produse proaspete, cel mai important, care nu sunt procesate, cu cât oamenii pun mai puține mâini acolo și fac ceva cu el, cu atât acest produs este mai sănătos și mai ieftin”, spune Popko.

Ce să cumperi pentru a fi mai economic:

  • cereale dintr-o pungă în loc de terci instant
  • bucată de carne în loc de cârnați
  • pește proaspăt în loc de pește conservat
  • legume proaspete și ierburi în loc de salate gata preparate

„Trebuie să învățăm să înțelegem produsele, să le înțelegem compoziția, să cumpărăm acele produse care ne dau sațietate Înțelegând compoziția produselor, vei ști ce alternative la acest sau acel produs pentru mai puțini bani”, explică trainerul.

Ar trebui să fiți atenți și la prețurile de unde cumpărați. Adesea, prețurile pentru produse similare în diferite magazine și supermarketuri variază cu 30-50%.

Alimente sănătoase, satisfăcătoare și accesibile:

  1. hrișcă, fulgi de ovăz și alte boabe mari
  2. paste dure
  3. făină
  4. cartof
  5. ouă
  6. file de pui/curcan
  7. organe (inimi, ventricule, ficat)
  8. varza alba
  9. morcovi și sfeclă
  10. hering, macrou, caras, crap
Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3