Ce se va întâmpla cu intestinele tale dacă mănânci scorțișoară în fiecare zi?

Foto: din surse deschise

Cum vă poate afecta consumul de scorțișoară funcția intestinală?

Scorțișoara este în primul rând iubită pentru aroma sa, acest condiment minunat este un adaos popular la cafea și adaugă un picant bunurilor de copt. Dar nu numai scorțișoara este unul dintre acele condimente care pot fi adăugate la orice fel de mâncare, la fiecare masă.

Proprietățile vindecătoare ale scorțișoarei sunt, de asemenea, cunoscute pe scară largă. Numeroase studii au arătat că consumul regulat de scorțișoară îmbunătățește sănătatea intestinală și digestia în general.

Scorțișoara nu este un condiment super hrănitor; conține cantități mici de calciu, caroten și beta caroten. Valoarea principală a scorțișoarei este proprietățile sale antimicrobiene. Acest condiment protejează perfect împotriva diferitelor bacterii, ciuperci și drojdie.

De ce scorțișoara este bună pentru digestie

Potrivit celui mai recent studiu din 2023, extractul de scorțișoară poate ajuta la ameliorarea diareei. Un grup de persoane cu diaree a luat capsule cu extract de apă de scorțișoară create de cercetători. Rezultatele au arătat eficacitatea medicamentului în combaterea bacteriilor patogene.

Scorțișoara este, de asemenea, eficientă ca remediu pentru ameliorarea atât a diareei, cât și a constipației și ca mijloc de a ameliora gazele.

Datorită conținutului său de fibre alimentare, scorțișoara reduce probabilitatea de cancer la intestinul gros. Acest condiment aromat ajută la curățarea sistemului coleretic și a ficatului și elimină excesul de săruri biliare din organism.

Condimentul ajută la eliminarea lichidelor inutile din organism.

Pentru infecțiile vezicii urinare, se recomandă, de asemenea, să luați băuturi cu scorțișoară.

Condimentul conține compusul chimic eugenol, un agent antibacterian destul de puternic care are și proprietăți antihelmintice.

Aldehida brună, care face parte din scorțișoară, este un remediu eficient împotriva diferitelor boli infecțioase. Scorțișoara ajută în lupta împotriva bacteriilor patogene precum Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Vibrio cholerae și altele, a căror dezvoltare poate duce la boli infecțioase și inflamatorii ale intestinelor, ficatului și vezicii biliare, ale sistemului respirator și urinar.

Proprietățile benefice ale scorțișoarei

Scorțișoara are multe alte proprietăți benefice. În primul rând, sunt cunoscute proprietățile sale antioxidante. Cercetările arată că, chiar și atunci când scorțișoara este digerată, compușii săi bioactivi, cum ar fi acidul cinamic, rămân pentru a susține efectele antioxidante și antiinflamatorii în organism.

Metaboliții de scorțișoară și compușii izolați din aceștia pot ajuta la protejarea creierului de leziuni și la îmbunătățirea simptomelor unor boli precum boala Parkinson și boala Alzheimer, sugerează cercetările.

Studiile medicale au demonstrat eficacitatea scorțișoarei în tratamentul diabetului. „Extractul de scorțișoară poate crește secreția de insulină și poate proteja pancreasul de stresul oxidativ și inflamație.”

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3