Cum să crești răsaduri de ardei gras

Pentru a crește răsadurile de ardei gras, trebuie să alegeți timpul înainte de a le planta în seră.

E timpul să semănăm semințe de ardei

Indiferent de varietatea și caracteristicile ardeiului, timpul optim va fi de 80-85 de zile înainte de plantare în seră sau în sol deschis sub o seră.

Încep să semănem semințe de ardei în prima jumătate a lunii februarie, cu soiurile cu coacere la mijloc, soiurile cu coacere târzie sunt încă timpurii. La începutul lunii martie, am început deja să semăn soiuri timpurii de ardei.

Amestecul de sol pentru piper

Dacă înțelegeți momentul, atunci vă voi recomanda un sol excelent pentru răsaduri. Iau un amestec universal de sol, sau mai degrabă îl cumpăr într-un magazin cu semințe. Cu siguranță îi adaug vermiculit în stadiul de răsad și înainte de a culege, consider că acesta este cel mai bun remediu.

Mulți producători procesează deja semințele pe pachetul de semințe, iar acest lucru ar trebui să fie indicat în acest caz, nu adăugăm vermiculit. Dacă semințele sunt simple și obținute acasă, atunci asigurați-vă că le tratați într-o soluție de permanganat de potasiu timp de 20 de minute sau, și mai bine, în Fitosporin.

cresterea ardeiului

Pentru o germinare mai bună, le puteți înmuia în Zircon sau Epin, folosind o soluție de 100 ml apă per picătură.

Nu faceți greșeala pe care o fac mulți grădinari prin simpla scufundare a semințelor în apă sau într-o soluție pregătită pentru germinare. Pentru a face acest lucru, trebuie să luați două tampoane de bumbac și să le udați moderat, să puneți semințele pe un disc și să acoperiți cu celălalt sau cu o cârpă de tifon. După aceasta, pentru a preveni evaporarea umezelii, punem tampoane de bumbac cu semințe într-o pungă de plastic pentru timpul potrivit. Medicamentul NV-101 este un bun stimulator de creștere pentru ardei, de asemenea, puteți înmuia semințe în el pentru o germinare rapidă.

Cum să crești răsaduri de ardei

Cum să crești răsaduri de ardei, cu sau fără cules, nu există un consens în rândul grădinarilor. Din propria mea experiență, pot spune că cresc adesea ardei murați și cresc bine. Prin cules de cuvânt, mă refer la transplantarea răsadurilor de ardei cu cel mai bun bulgăre de pământ posibil. Prin urmare, dacă semăn ardei în boluri obișnuite, atunci îi așez la o distanță de minim 2,5 – 3 cm unul de celălalt.

Și dacă semăn piper câte o sămânță în casete mici, atunci până în momentul transplantării – culegerea într-un recipient mai mare, ardeiul va forma un bulgăre puternic de pământ, iar aceasta este deja transbordare, deși numim cules. Răsadurile de ardei pur și simplu nu vor observa un astfel de transfer, chiar dacă ardeiul este transplantat dintr-un recipient mai mic într-unul mai mare de mai multe ori înainte de a planta într-o seră sau în sol.

Rating
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Articole - Învățământ Dual Sector 3