Cum să crești cu ușurință răsaduri de vinete fără a culege

Datorită acestei metode, puteți crește cu ușurință răsaduri de vinete chiar și fără cules. Această metodă nu este nouă și totul este simplu, în primul rând pregătim solul, este mai bine să o facem toamna, dar o puteți cumpăra și la un magazin de semințe.

Solul este format din 4 părți turbă de câmpie, 3 părți humus și 1 parte nisip de râu. Adăugați 3 linguri de superfosfat în recipientul cu pământ. si, daca se poate, un pahar de frasin de lemn. Se amestecă totul bine și se lasă câteva zile în aer liber sau se toarnă cu o soluție slabă de permanganat de potasiu pentru dezinfecție.

Cum să crești răsaduri de vinete?

Vă sugerez să creșteți răsadurile direct în cupe, această metodă nu implică cules și va necesita mai puțin timp pentru transplant. Și în plus, rădăcinile de vinete sunt foarte fragile și acesta este cel mai sigur mod de a le crește. Când răsadurile cresc, le vom transplanta imediat cu un bulgăre de pământ în pământ deschis.

Pregătirea semințelor pentru însămânțare

Facem din nou o soluție roz deschis de permanganat de potasiu și lăsăm semințele timp de 1-2 ore. Puteți sări peste această procedură și să o faceți după cum doriți, dar va da o creștere bună semințelor. Iau un litru de apă și adaug o lingură de cenușă sau nitrophoska și amestec semințele timp de o jumătate de oră. Acest lucru va da germinarea mai rapidă a semințelor.

Timp de debarcare

Semințele au nevoie de 2-2,5 luni pentru a germina până la răsaduri mature gata de transplantare în pământ deschis. Prin urmare, ghicim luna, de obicei plantez la sfârșitul lunii mai, ceea ce înseamnă că semăn semințele la sfârșitul lunii martie sau începutul lunii aprilie. Semințele vor ecloziona în 2 săptămâni, păstrați temperatura la cel puțin 20-25 de grade, puteți acoperi cu folie pentru a crea un efect de seră. Faceți doar câteva găuri cu o scobitoare pentru a preveni acumularea condensului. După o săptămână, reduceți temperatura la temperatura normală a camerei. Puteți întări răsadurile și le puteți păstra la 12-14 grade noaptea, acest lucru va întări sistemul radicular. Umidăm solul cu o sticlă de pulverizare pe măsură ce solul se usucă.

Răsadurile de vinete într-o seră

Hrănirea răsadurilor de vinete

Recomand hrănirea răsadurilor de cel mult 1-2 ori, iar după plantarea lor în sol deschis sau într-o seră, îi hrănim în mod regulat. Îngrășământul poate fi preparat din deșeurile menajere. Luam cojile a 5 oua si le umplem cu 3 litri de apa si lasam 5 zile Este plina de calciu si fosfor sa intareasca si sa creasca vinetele.

Răsadurile trebuie să fie iluminate de la 8 a.m. până la 8 p.m., altfel pot deveni foarte alungite. Prin urmare, luăm o fitolamp obișnuit, sau mai bine zis. Atâta tot, avem răsaduri puternice de vinete care pot fi transplantate în pământ deschis la sfârșitul lunii mai sau sub o seră la mijloc, în funcție de condițiile meteorologice.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3