6 lucruri în timpul zilei care pot duce la insomnie pe termen lung

Foto: din surse deschise

Mulți oameni le place să tragă un pui de somn în timpul zilei și astfel să compenseze somnul pierdut. Cu toate acestea, acest lucru poate face mai mult rău decât bine.

Insomnia afectează sănătatea fizică și psihică. Există anumite lucruri care duc la tulburări de somn și chiar la insomnie prelungită. Acest lucru a fost raportat de site-ul Healthline.

Puțini de somn lungi în timpul zilei

Mulți oameni le place să tragă un pui de somn în timpul zilei și astfel să compenseze somnul pierdut. Cu toate acestea, acest lucru poate face mai mult rău decât bine.

Specialistul în sănătatea somnului, Victoria Wild, a spus că somnul ar trebui să fie scurt în timpul zilei. Dacă este suficient de lung, îți va fi mai greu să te trezești și să adormi noaptea.

Un pui de somn limitat de 15 până la 20 de minute poate fi revigorant și crește productivitatea în timpul zilei.

Gustări înainte de culcare

Anumite alimente iti pot afecta somnul, mai ales seara. Acestea includ:

  • ciocolată
  • zahăr
  • grăsimi saturate
  • cofeină

În plus, ar trebui să evitați să consumați cantități mari de alimente bogate în zahăr sau grăsimi saturate înainte de culcare.

În plus, alimentele bogate în grăsimi sănătoase te pot ajuta să dormi:

  1. nuci
  2. avocado
  3. lapte
  4. brânză
  5. iaurt
  6. semințe chia
  7. peşte

Program de călătorie sau de lucru

Ritmul circadian uman acționează ca un ceas intern, controlând ciclul de somn, metabolismul și temperatura corpului. Perturbarea ritmurilor circadiene ale corpului poate duce la insomnie. Cauza încălcărilor poate fi, de asemenea, modificarea fusurilor orare, schimburile de lucru de noapte și dimineața și schimbările frecvente ale programului.

Fumat

Unii oameni fumează pentru a se relaxa, dar aceasta poate să nu fie cea mai bună opțiune înainte de culcare.

Nicotina din produsele din tutun este un alt stimulent care poate interfera cu somnul.

Cină prea bogată

Este normal să mănânci o gustare ușoară înainte de culcare, dar mâncatul prea mult poate provoca disconfort fizic în timp ce stai culcat.

Mulți oameni se confruntă, de asemenea, cu arsuri la stomac, un reflux de acid și alimente din stomac în esofag, care îi poate ține treji.

Medicamente

Multe medicamente pot perturba somnul, cum ar fi unele antidepresive și medicamente pentru astm sau tensiune arterială. În plus, unele medicamente pentru alergii, răceli și slăbire conțin cofeină și alți stimulenți care pot perturba somnul.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3