Cum să depozitați corect usturoiul acasă într-un apartament iarna

Cum să depozitați corect usturoiul într-un apartament? Această întrebare îi îngrijorează pe mulți grădinari, pentru că nu toată lumea are o pivniță bună. După ce m-am mutat de acasă într-un apartament după recoltare, eu însumi m-am îngrijorat și am intrat online să caut cele mai bune modalități de depozitare a usturoiului. Am găsit câteva care au fost cu adevărat utile și încă le folosesc și astăzi.

Cât durează usturoiul de iarnă și de primăvară?

Problema este deosebit de acută dacă locuiești într-un apartament tot timpul anului, dar de-a lungul anilor oamenii s-au adaptat la asta și au găsit câteva sfaturi utile. În primul rând, vom determina ce tip de usturoi vom păstra, condițiile de păstrare ale acestuia depind de acest lucru, pentru usturoiul de primăvară temperatura de păstrare va fi de la 16 la 20 de grade, pentru depozitarea de iarnă este foarte scăzută +2..+4. Ei bine, cred că culturile de iarnă dispar de obicei înainte de iarnă, deoarece le cultivăm special pentru hrană în timpul sezonului și pentru adăugarea la preparate.

Fiecare varietate de usturoi este depozitată diferit. Depozitarea la cald la o temperatură de 16 până la 20 de grade este acceptabilă pentru soiul de primăvară. Pentru usturoiul de iarnă, temperatura optimă de păstrare este de la 2 la 4 grade. Principalul lucru este să nu-l păstrați într-un loc prea cald și luminos, altfel capetele de usturoi vor începe literalmente să se usuce.

Depozitarea usturoiului în apartament

Este bine când usturoiul este mereu la îndemână și nu trebuie să alergi la pivniță. De 10 ani depozitez usturoiul cu succes în apartamentul meu, principalul lucru este să evit umiditatea ridicată și lumina directă a soarelui.

Depozitarea usturoiului

Odată am decis să folosesc recipiente obișnuite de depozitare din plastic și am regretat foarte mult. Tot usturoiul s-a uscat și a devenit aproape inutilizabil, este mai bine să folosiți o plasă obișnuită. Dacă aveți două tipuri de usturoi, încercați să le depozitați separat.

Păstrarea usturoiului la frigider

Usturoiul poate fi păstrat la frigider timp de 3-5 luni, dar această metodă este potrivită doar pentru soiurile de iarnă. Este important ca temperatura din interior să fie de +2…+4 grade.

Păstrarea usturoiului într-un borcan

Pentru ca această metodă să fie eficientă, trebuie să curățați și să uscați usturoiul, să îl puneți într-un borcan de sticlă, puteți presăra sare sau cenușă pe fundul borcanului și acoperiți gâtul cu o cârpă de bumbac (in, chintz) sau o bucată de tifon. Eu personal prefer metoda prin care o poți agăța pur și simplu într-o plasă în colțul bucătăriei unde este puțină lumină solară. Da, această metodă nu necesită mult timp, dar rezultatul vă va mulțumi.

Păstrați usturoiul până la primăvară acasă

Principalul lucru este să monitorizați starea usturoiului și să verificați în mod regulat dacă încolțește sau putrezește.

Cum să depozitați corect usturoiul în ambalaje în vid

Usturoiul trebuie curățat bine de murdărie și coajă și uscat puțin, apoi puneți-l în pungi de vid sau borcane cu capace speciale. Bulbii pot fi folosiți întregi sau împărțiți în felii. Este acceptabil (chiar de preferat) să împachetați cuișoarele decojite

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3