Un cardiolog a spus cum nu ar trebui să curățați vasele de sânge: metode periculoase

Foto: din surse deschise

Vasele nu sunt conducte și nu pot fi curățate folosind mijloace speciale.

Inima este un organ care trebuie îngrijit 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an. În special, mulți caută metode de curățare a vaselor de sânge. Ar trebui să știți că acestea pot provoca rău. Acest lucru a fost raportat de RBC-Ucraina cu referire la pagina de Instagram a cardiologului Natalya Ivanyuk.

Ce să faci pentru sănătatea vasculară

Potrivit medicului, vasele nu trebuie curățate, nu trebuie înfundate. În caz contrar, sunteți expus riscului de infarct miocardic, accident vascular cerebral și tromboză.

Este necesar să se păstreze tinerețea vaselor de sânge cât mai mult posibil. Pentru a face acest lucru, trebuie să urmați câteva reguli ale unui stil de viață sănătos:

  • Fumatul interzis
  • nu abuza de alcool
  • controlează tensiunea arterială, colesterolul și nivelul zahărului din sânge
  • Fă sport regulat
  • mentine greutatea normala
  • dormi suficient
  • stres mai putin

Medicul a remarcat că nu este nevoie să căutați o metodă magică de proprietate, deoarece nu există. Trebuie să vă amintiți că sănătatea dvs. este doar în mâinile voastre.

„Gândiți-vă cât de enervant este să vă scurtați vârsta din cauza tentației de a fuma sau a altor obiceiuri proaste Viața este prea scurtă pentru a trăi într-un corp nesănătos”, spune mesajul.

Ce metode sunt periculoase

Vasele nu sunt conducte și nu pot fi curățate folosind mijloace speciale.

Problema se numește ateroscleroză stenosantă – o afecțiune în care placa de colesterol blochează lumenul vasului cu mai mult de 50%.

Este important să ne amintim că pentru vasele de sânge „curate” trebuie să mențineți un nivel normal de colesterol, glucoză din sânge și tensiune arterială.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3