Când să botezi un copil în 2024: zile favorabile, la ce vârstă este mai bine

Foto: din surse deschise

Conform regulilor bisericii, botezul poate fi săvârșit în orice zi a anului. Nici postul strict, nici sărbătorile bisericești nu interferează cu Sacramentul.

Părinții care mărturisesc creștinismul se gândesc să își boteze copilul pentru a-i oferi un tutore spiritual și pentru a-l proteja de forțele malefice.

De menționat că persoanele nebotezate nu au voie să se împărtășească în biserică și nu pot săvârși ceremonia de nuntă.

Când poate fi botezat un copil în 2024?

Conform regulilor bisericii, botezul poate fi săvârșit în orice zi a anului. Nici postul sever, nici sărbătorile bisericești nu interferează cu Sacramentul.

Strămoșii noștri credeau că dacă botezi un copil de Crăciun sau de Bobotează, acest lucru îi va oferi un destin fericit, sănătate și prosperitate. Cu toate acestea, este posibil ca unele biserici să nu efectueze botezuri în anumite zile din cauza absenței unui preot sau a altor ritualuri, așa că trebuie să verificați despre acest zori.

Mai des, părinții moderni aleg să săvârșească taina botezului într-o zi liberă a săptămânii, când nu trebuie să meargă la muncă. Marți și joi sunt, de asemenea, populare. Unii cred că această tradiție s-a dezvoltat pentru că miercurea și vinerea sunt zile de post pentru credincioși și, prin urmare, ar fi greșit să aibă un ospăț după botez.

De asemenea, ei aleg adesea o dată după Sfinți sau Luna – acestea sunt calendare ortodoxe cu date când se venerează memoria anumitor sfinți. De exemplu, dacă l-ai numit pe fiul tău Mihail, atunci el poate fi botezat în ziua numelui său: 11 ianuarie, 14 februarie, 10, 14 martie, 16 aprilie, 2, 7, 21, 23 mai, 15, 31 iunie, 4 iulie , 7, 29 , 12 august, 6 septembrie, 2 octombrie, 8, 17, 22 noiembrie, 18 decembrie.

Dacă nu există un nume în calendar, puteți alege un nume de consoană și puteți seta data botezului în conformitate cu acesta. Aceste reguli nu sunt obligatorii, dar te poți baza pe ele.

La ce vârstă este mai bine să botezi un copil?

În mod tradițional, ceremonia de botez se face după ce copilul împlinește 40 de zile. Cu toate acestea, această regulă este legată doar de faptul că, conform tradițiilor bisericii, o femeie în travaliu este considerată „necurată” și nu poate intra în biserică. Cu toate acestea, aceste restricții sunt infirmate de biserica modernă.

Dacă un copil este grav bolnav, biserica cere ca sacramentul botezului să fie săvârșit cât mai curând posibil. Aici mama însăși poate alege dacă să fie prezentă la botez sau nu. De asemenea, poți invita un preot la tine acasă.

Potrivit Bibliei, o persoană trebuie să înțeleagă că vrea să fie ortodox și să accepte în mod conștient credința. Din aceste motive, unii părinți amână botezul până la o vârstă mai conștientă, pentru ca copilul să-și poată alege singur drumul în viață. Regulile bisericii permit botezul la orice vârstă.

Dar psihologii spun că cel mai bun moment pentru a boteza un copil este 1,5-2 luni. În această perioadă, bebelușul s-a adaptat deja după naștere, dar își petrece cea mai mare parte a vieții dormind și nu se teme încă de străini. Prin urmare, la această vârstă, copiii tolerează de obicei mai bine botezul.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3