Mâncat după sărbători: 7 reguli de la un nutriționist care te vor ajuta să revii la normal

Foto: din surse deschise

Renunță la dulciurile clasice, măcar după-amiaza, înlocuiește-le cu fructe proaspete, fructe de pădure, fructe coapte.

Majoritatea oamenilor își supraîncărcă stomacul în timpul sărbătorilor și apoi le este greu să revină la normal și să nu continue să mănânce în exces. RBC-Ucraina vorbește despre cum ar trebui să fie alimentația după sărbători cu referire la publicarea nutriționistului Oksana Skitalinskaya în Telegtam.

Bea multă apă caldă-fierbinte

„Apa ajută la eliminarea tuturor produselor metabolice prin intestine, rinichi și piele. Puteți bea 7-10 pahare de apă, dacă aveți probleme cu inima, până la un litru .

Mănâncă mai multe fibre

„Fibrele solubile, care sunt conținute în fulgii de ovăz, legumele fierte/coapte/înăbușite (sfeclă, morcovi, dovlecei, vinete, rădăcină de țelină, dovleac) acționează ca un sorbent, absoarbe tot ce este nesănătos din intestine”, explică Skitalinskaya.

Fibre insolubile (legume crude, tarate de grau) – previne stagnarea alimentelor in intestine si stimuleaza motilitatea.

A lua micul dejun

„Micul dejun în sine stimulează formarea bilei, iar prezența unei componente grase (o lingură de smântână sau ulei vegetal într-o salată, un ou fiert moale sau o bucată „microscopică” de untură proaspătă) stimulează secreția de bilă. , și este un puternic detoxifiant”, spune nutriționistul.

Adăugați alimente antiinflamatoare

Skitalinskaya sfătuiește să adaugi verdețuri, varză, rucola și fructe de pădure în dieta ta. În timpul supraalimentării, nivelul de inflamație în organism crește, așa că după sărbători trebuie să normalizați aceste procese.

Găsiți o alternativă la dulciuri

Renunță la dulciurile clasice, măcar după-amiaza, înlocuiește-le cu fructe proaspete, fructe de pădure, fructe coapte.

Evitați alimentele prăjite

„Nu prăjiți alimentele pe care le gătiți, dar coaceți, fierbeți, fierbeți, grăsimea în timpul prăjirii devine dăunătoare, afectează funcționarea ficatului, pancreasului, intestinelor și rinichilor”, spune nutriționistul.

Mișcă-te mai mult

Mișcarea după masă reduce așa-numita hiperglicemie și rezistența la insulină, ceea ce, în consecință, reduce riscul de îmbolnăvire. Prin urmare, este deosebit de important să te plimbi după cină.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3