Pepeni verzi pentru regiunea Moscovei – cele mai bune soiuri pentru teren deschis

Mulți oameni cred că pepenii pot fi cultivați numai în regiunile sudice și nici măcar nu încearcă să planteze câteva semințe și să obțină o recoltă excelentă de pepeni. În anii 90, nici măcar nu mă gândeam la creșterea pepenilor verzi, se vindeau peste tot și puteau chiar să fie schimbate cu o găleată de cartofi. Acum pepenii verzi sunt aduși nu doar din regiunea noastră, ci și din alte țări, iar prețul a început să muște. Le-am crescut pe teren deschis, iar dimensiunea depășea rar 3-4 kg, dar pe măsură ce m-am lăsat dus de cap am învățat multe despre creșterea lor. Principalul lucru cu care trebuie să începeți atunci când plantați un pepene verde este selecția corectă a soiului. Trebuie să fie aclimatizat și este potrivit chiar și pentru regiunile nordice.

Oricine poate cultiva pepeni verzi suculenți și dulci pe propriul teren, astfel încât să vă puteți bucura de o delicatesă delicioasă la sfârșitul sezonului.

Cele mai bune soiuri de pepeni verzi pentru zona de mijloc și regiunea Moscovei

Recomand să plantați soiuri de pepeni verzi care se coace timpuriu și au un sezon de vegetație de 70-90 de zile, apoi vor avea timp să se coacă și să acumuleze zahăr. Și iată aceleași soiuri care sunt dragi grădinarilor:

  • Vector,
  • Sugar baby
  • ultra devreme,
  • Darul soarelui.
  • Volzhanin,
  • Knyazhich,
  • Ogonyok,

Dacă le plantați într-o seră, atunci ca dimensiune nu vor fi inferioare soiurilor sudice, iar gustul cu siguranță nu va fi mai rău. Tinand cont de faptul ca vom creste folosind ingrasaminte naturale, acestea vor fi curate si fara nitrati.

Și iată o listă de soiuri de hibrizi rezistenți la frig:

  • miere de portocale F1,
  • Șampanie roz F1,
  • Cadou către nordul F1,
  • Regiunea Moscova Charleston F1,
  • Shustrik F1.

Adaugă la marcaj atunci când alegi semințele din magazin.

Cum să crești pepeni dulci într-un climat instabil

Chiar dacă vremea s-a așezat deja, nimeni nu este imun la schimbări și înghețuri, așa că pentru a nu risca, plantează pepeni într-o seră. Aceasta este singura garanție a succesului în creșterea pepenilor verzi în clime non-sudice. Cum să crești pepene verde în conformitate cu rotația culturilor, trebuie să urmezi toate recomandările dacă plantezi un pepene în fiecare an într-un loc nou.

Sfat 1. Creșterea prin răsaduri

Puteți, desigur, să cumpărați pepeni sub formă de răsaduri, dar adesea vânzătorii necinstiți vând soiul greșit și de ce să plătească mai mult.

Creșterea prin răsaduri

Pentru a planta răsaduri în pământ în luna mai, ar trebui să aibă aproximativ 30-40 de zile. Aceasta înseamnă că vom înmuia semințele în apă sărată (3 g la 100 ml de apă) la începutul lunii aprilie. Facem o inmuiere speciala pentru a afla si scoatem suzetele, semintele goale vor pluti si trebuie aruncate.

Sfat 2. încălzire

După aceasta, uscăm semințele bune timp de 2-3 ore și le încălzim la 50 de grade.

Sfat 3. Semănat

Este mai bine să plantezi fiecare sămânță în pământ după ce ai dezinfectat-o ​​cu o soluție slabă de permanganat de potasiu. Solul are nevoie de pământ de gazon și humus 1 până la 3. Punem ghivecele cu semințe în pământ umed sub o peliculă și creăm un efect de seră până la 25-27 de grade. Acum, mugurii vor crește în 6-10 zile.

Cultură de pepene verde

Atunci este o chestiune de tehnologie, avem grijă de ea, udăm, ca să nu ne scufundăm, plantăm semințele în recipiente separate cu un volum de 0,5 litri deodată.

Odată ce vremea se încălzește, le plantăm într-o seră într-o lună. În seră, fertilizați gaura cu humus și plantați bine udat.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3