Ce să faci dacă varza devine albastră după plantare și se ofilește: motivul principal

Se întâmplă, de asemenea, când cresc răsaduri de varză puternice și sănătoase, iar acestea doar încep să se ofilească și să devină albastre. Varza și roșiile reacționează la fel dacă răsadurile sunt reci.

Motive pentru răsaduri de varză albastră

Acest lucru se întâmplă dacă răsadurile sunt plantate în sol slab încălzit sau udate cu apă rece. In alte cazuri:

  • Densitate mare de plantare și care rezultă în lipsă de nutriție;
  • Boală fungică;
  • Temperatura aerului a scăzut sau a fost ploaie rece.

La frig, varza își pierde rapid aportul de fosfor și începe să absoarbă prost nutrienții din sol. Pentru a corecta această problemă, este important să aplicați imediat îngrășământ care conține fosfor.

Și principalul motiv pe care îl întâlnesc majoritatea grădinarilor atunci când răsadurile de varză devin albastre este că solul este prea acid.

Varza preferă solul neutru cu un nivel de pH de 5,5-7. Pentru a elimina acest lucru, la plantare, puteți adăuga o mână de făină de dolomit cu o zi înainte de plantare. Dar totuși vă recomand să efectuați apoi dezoxidarea sau să plantați plante în acest loc pentru care un astfel de sol este mai potrivit și să alegeți un loc mai bun pentru varză.

Cum să salvezi răsadurile de varză

Cum să salvezi răsadurile de varză în frig și ploaie

Cel mai bun mod este să acoperiți cu sticle de plastic; răsadurile sunt încă tinere și sunt convenabil acoperite cu o sticlă obișnuită de 1,5 litri tăiată în jumătate.

Dacă vremea rece este persistentă, puteți adăuga un strat suplimentar de mulci în jurul varzei. Atunci varza va fi mult mai caldă.

De îndată ce se încălzește, puteți începe să hrăniți varza. Pentru a face acest lucru, dăm un amestec de superfosfat și sulfat de potasiu.

După udarea seara, puteți pulveriza frunzele cu o soluție de Fitosporin.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3