Cum să speli podelele în 5 minute fără dungi: totul este despre un singur truc

Foto: din surse deschise

Aflați de unde ar trebui să începeți curățarea podelelor din casa dvs. și cum să o faceți corect.

Îți place sau nu, curățarea podelelor este o muncă necesară pentru a te asigura că casa ta este curată. Dar dacă credeți că aveți o metodă dovedită pentru curățarea podelelor, poate fi necesar să vă gândiți din nou. Expertul explică cum să spălați corect podelele pentru a obține o suprafață perfect curată.

Ce și cum să spălați podelele acasă – un remediu dovedit

Unor gospodine le place să-și spele podelele cu apă curată, fără să adauge „produse chimice”, în timp ce altele preferă să toarne anumite produse pentru a dezinfecta suprafața podelei și a crea o aromă plăcută în cameră.

Vă împărtășim sfaturile noastre despre cum să spălați podelele – vă recomandăm un detergent bun care îndeplinește două sarcini deodată – dă un miros grozav și curăță bine podeaua:

  • 2 linguri de alb;
  • 1 lingura otet;
  • 2-3 linguri de curățat podea.

Această cantitate de ingrediente este potrivită pentru o găleată de 5 litri. Albul dezinfectează perfect podeaua, dar este important să nu exagerați, altfel mirosul specific nu va dispărea foarte mult timp. Oțetul este necesar pentru a „ucide” bacteriile și pentru a oferi podelei o strălucire lucioasă, iar soluția de curățare a podelei este mai degrabă un bonus plăcut pentru o mai mare curățenie și aromă.

Care este cel mai bun mod de a curăța podeaua – un truc de viață interesant

Un profesionist de curățare a spus că mulți oameni își spală podelele incorect – rămâne multă murdărie, chiar dacă au petrecut o perioadă „decentă” de timp cu curățarea. Un expert în curățenie spune că totul se datorează unui mop greșit. Înțelegerea modului de curățare a podelei pentru a le menține curate vine atunci când utilizați un „instrument” eficient, spune ea.

Cea mai proastă alegere este un mop cu burete. Împrăștie murdăria în jurul apartamentului, este imposibil să-l spălați curat, așa că este puțin probabil să obțineți un rezultat bun – după curățare va rămâne în continuare mult gunoi.

Adică, principalul sfat pe care îl dă Donna despre cum să speli corect podeaua, astfel încât să nu existe dungi, este să-ți cumperi un mop cu o cârpă din microfibră. Acesta este singurul mod de a curăța cu adevărat podeaua în mod eficient, în plus, este necesar să efectuați mișcări circulare, ca și cum ar fi săpunați suprafața, și nu mișcați mopul înainte și înapoi. Va fi suficient să spălați podeaua o dată, apoi să clătiți bine cârpa, să schimbați apa și să spălați din nou podeaua. Voila – vei vedea că apa după a doua oară va fi vizibil mai curată decât dacă ai fi folosit un mop cu burete.

Acest sfat este ideal pentru cei care nu știu să șteargă podeaua pentru a-și păstra șosetele curate și pentru a le spăla în mod constant sau chiar pentru a le arunca. În plus, este întotdeauna mai plăcut să mergi desculț pe o podea curată decât să pui în mod regulat papuci și să transporti gunoiul prin apartament.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3