Care este cel mai bun mod de a hrăni morcovii în august pentru a-i face mai mari și mai gustoși?

Morcovii sunt cea mai populară legumă pentru aproape orice grădină, iar pentru a crește o recoltă mare de morcovi, nu este suficient doar să udați patul de grădină. De asemenea, trebuie să cunoașteți câteva trucuri complicate, pe care vi le voi împărtăși astăzi.

Îngrijirea morcovilor

Morcovii sunt cunoscuți a fi o cultură iubitoare de lumină și necesită mult soare, de asemenea, trebuie să împiedicați uscarea patului de grădină, deoarece acest lucru va face ca morcovii să aibă un gust amar. În ceea ce privește rărirea, aceasta trebuie făcută și monitorizată densitatea însămânțării. Și acum trecem încet, dar sigur, la cel mai important eveniment agrotehnic. Aceasta este hrănirea sau fertilizarea.

Creșterea morcovilor

Un pic despre fertilizare

În august, morcovii încep să formeze în mod activ rădăcini și pur și simplu trebuie să-i ajutăm cu asta. Principalul lucru este să nu adăugați azot la sfârșitul lunii august, deoarece acest lucru poate face ca fructele să se spargă și să înceapă să putrezească. Dar potasiul este pur și simplu necesar, este responsabil pentru multe procese de creștere a morcovilor și, cel mai important, face morcovii mai dulci. Îl puteți hrăni cu cenușă de lemn, acest lucru va ajuta și la respingerea dăunătorilor. Aceasta a fost ultima hrănire a sezonului, dar prima ar trebui făcută în iunie când pe răsaduri au apărut 3-4 frunze adevărate. Aici vă puteți hrăni în siguranță cu îngrășământ complex, de exemplu „Buna ziua„, este format din 15% azot, 12% fosfor, potasiu, magneziu și bor.

Creștem îngrășământ pentru morcovi

Se amestecă 10 litri de apă și 1 lingură de fosfat monopotasic într-o găleată, se amestecă bine și se udă patul de morcovi.

Apropo, vreau să vă împărtășesc și un sfat: dacă recolta voastră de morcovi nu este uniformă și morcovii cresc strâmbi și ramificați, atunci patul a fost prost pregătit. Într-un an nu am slăbit bine patul și o parte din recoltă a fost strâmbă și deformată, dar la sfatul multor grădinari am făcut mai bine slăbirea. Chestia este că dacă solul este foarte dur, ca o stâncă, atunci morcovii se odihnesc și încep să crească în lateral. Prin urmare, este foarte important să slăbiți înainte de plantare.

Rating
( 5 assessment, average 3.4 from 5 )
Articole - Învățământ Dual Sector 3