Ce trebuie să știe toți oamenii cu hipertensiune arterială

Foto: din surse deschise

Încercați să urmați toate instrucțiunile medicului și nu vă grăbiți să renunțați la tratament dacă vă simțiți mult mai bine.

Hipertensiunea arterială (probleme cu tensiunea arterială crescută) este una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial. Această boală este cea care provoacă accidente vasculare cerebrale și multe boli ale sistemului cardiovascular. Și se întâmplă adesea ca o persoană să nu știe nici măcar că un „ucigaș tăcut” se dezvoltă în corpul său sau să nu acorde importanță faptului că presiunea crește sau sare.

Ce reguli vă vor ajuta să mențineți tensiunea arterială normală și să vă îmbunătățiți în mod semnificativ sănătatea, spune RBC-Ukraine cu referire la WebMD.

După cum notează medicii, mulți pacienți nu știu despre hipertensiune arterială, deoarece simptomele sunt fie absente, fie foarte minore. Și de aceea este numit „ucigașul tăcut”. Cu toate acestea, ar trebui să acordați atenție tensiunii arteriale, să verificați periodic valorile acesteia și să mențineți un stil de viață sănătos. Mai ales dacă aveți o tendință ereditară la hipertensiune arterială.

Există multe modalități de a menține tensiunea arterială sub control – de la medicamente până la schimbarea stilului de viață și a dietei.

Conținut scăzut de sodiu

Cartofii prăjiți sau alte alimente sărate cu siguranță nu sunt pentru tine. Alegeți alimente cu conținut scăzut de sodiu și sare. Limitați cantitatea de sare când gătiți. Dacă ești sănătos, nu trebuie să mănânci mai mult de 1 linguriță de sare (2.300 miligrame de sodiu) pe zi.

Dacă ai avut deja probleme cu hipertensiunea arterială, atunci norma ta va fi mai mică. De exemplu, persoanele cu boli cardiovasculare nu ar trebui să consume mai mult de 1.500 de miligrame de sodiu pe zi.

Asigurați-vă că citiți etichetele alimentelor pentru a ști câtă sare obțineți. Și consultați-vă medicul despre câtă sare este limita pentru dvs.

Alcool

Limitați-vă consumul de alcool sau evitați-l complet. Nu există o doză sigură de alcool și tensiunea arterială poate crește chiar și de la trei băuturi – vin, bere sau mai multe pahare de băuturi mai tari.

Circulaţie

Încercați să vă mișcați mai mult. Puteți face exerciții aerobice, cum ar fi mersul pe jos, alergarea sau dansul, timp de 30 de minute pe zi. Puteți împărți cursurile în trei cicluri scurte de câte 10 minute fiecare. Acest lucru va fi suficient pentru a vă schimba sănătatea.

Nutriție

Încercați să reduceți caloriile pentru a vă ajuta să pierdeți în greutate. Acest lucru va fi foarte benefic pentru tensiunea arterială. Când luați masa în oraș, amintiți-vă că restaurantele servesc porții mari.

Și acasă, încercați să mâncați porții mici, controlați ingredientele și numărul de calorii.

Renunță la tutun

Vorbim nu numai despre țigări, ci despre toate produsele din tutun. Orice produs din tutun poate deteriora vasele de sânge, crescând probabilitatea de hipertensiune arterială. Elaborați un plan care să vă ajute să renunțați la fumat.

Managementul stresului

Îmbunătățiți-vă abilitățile de gestionare a stresului. Dacă bei, fumezi sau mănânci în exces, acest lucru poate duce la hipertensiune arterială. Încercați yoga, respirația profundă sau meditația. Plimbarea în aer curat și exercițiile fizice ajută.

De asemenea, învață să spui „nu” solicitărilor care îți pot face viața prea agitată.

Prietenii si familia

Cereți sprijin celor dragi. Cercetările arată că sprijinul comunității și familiei este o parte cheie a oricărui plan de tratament pentru hipertensiune arterială. Ele vă vor ajuta să rămâneți la o alimentație sănătoasă și exerciții fizice. Relațiile pozitive și de îngrijire ajută, de asemenea, la depășirea stresului.

Recomandările medicului

Un medic este primul tău prieten în lupta împotriva hipertensiunii arteriale. El vă va spune cum să mâncați corect, ceea ce vă va ajuta să rămâneți sănătos. De asemenea, prescrie medicamente pentru controlul tensiunii arteriale, care trebuie luate conform recomandărilor.

Încercați să urmați toate instrucțiunile medicului și nu vă grăbiți să renunțați la tratament dacă vă simțiți mult mai bine.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3