Este bine pentru inimă: un cardiolog a risipit un mit popular în care toată lumea crede

Foto: din surse deschise

Monitorizați-vă regulat tensiunea arterială și tratați hipertensiunea, dacă este necesar.

Oamenii cred adesea că bolile cardiace și vasculare sunt o contraindicație absolută pentru orice activitate fizică. Cu toate acestea, în realitate, acesta nu este cazul. Acest lucru a fost raportat de RBC-Ucraina cu referire la pagina Telegram a comunității medicale „Ai grijă de tine”.

Este posibil să faci sport

Asociația Europeană a Inimii notează că activitatea fizică nu numai că ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, dar reduce și riscul de deces prematur la persoanele cu boli stabilite.

Cardiologul Maria Pavlenko a spus că bolile cardiace și vasculare sunt diferite și, prin urmare, nu există recomandări uniforme pentru activitatea fizică care să se potrivească tuturor oamenilor.

Pentru a determina ce nivel de exercițiu este recomandat în cazul dumneavoastră, asigurați-vă că consultați un medic.

De asemenea, ar trebui să-ți asculți corpul, să începi cu o intensitate scăzută, crescând treptat ritmul și timpul de activitate. În special, una dintre cele mai versatile și benefice activități este mersul pe jos.

Asociația Americană a Inimii și Colegiul American de Medicină Sportivă recomandă o combinație de antrenament aerobic (mers pe jos, înot, ciclism) și antrenament de forță.

Cum să faci sport dacă ai probleme cu inima

Dacă aveți probleme cu inima și vasele de sânge, ar trebui să faceți exerciții fizice numai dacă urmați aceste sfaturi:

  • Dacă intenționați să faceți exerciții în aer liber, acordați atenție vremii: evitați vremea prea rece sau prea caldă pentru exerciții fizice
  • bea suficientă apă
  • Dacă ați avut o pauză lungă de la activitatea fizică, începeți să vă creșteți treptat activitatea
  • Opriți imediat exercițiile fizice dacă nu vă simțiți bine, în special dacă simțiți dureri în piept, amețeli sau oboseală semnificativă.

Cum să-ți menții inima sănătoasă

Cel mai adesea, cauza acestor boli este propriul nostru comportament și obiceiuri. Fumatul, consumul excesiv de alcool, alimentația nesănătoasă, lipsa activității fizice.

Ar trebui să duci un stil de viață sănătos, să alegi o alimentație adecvată și o activitate fizică regulată.

Evitați fumatul, dispozitivele electronice de fumat, narghilea, deoarece sub influența fumului de tutun, celulele sanguine se lipesc de pereții vaselor de sânge și formează cheaguri de sânge – iar acest lucru poate duce la angină, infarct miocardic sau accident vascular cerebral.

Monitorizați-vă regulat tensiunea arterială și tratați hipertensiunea, dacă este necesar.

Dezvoltați abilități pentru a reduce eficient stresul, cum ar fi meditația, yoga, respirația profundă sau hobby-urile care vă aduc bucurie. În plus, dacă există antecedente familiale de boli cardiovasculare, este important să consultați în mod regulat un medic și să luați măsuri preventive adecvate.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3