De ce se sfărâmă ovarul de pe o cireșă când a crescut până la dimensiunea unui bob de mazăre și ce să faci?

În fiecare primăvară, mulți grădinari se confruntă cu un eveniment neplăcut sub forma unui ovar de cireș căzut. Se pare că există o mulțime de inflorescențe, totul este în regulă, dar apoi, după câteva zile, cireșul începe să-și piardă ovarele. Acest lucru poate fi corectat și chiar necesar, principalul lucru este să aruncați o privire mai atentă la locul în care este plantat cireșul.

Poate că solul s-a oxidat, deoarece cireșului nu-i place acest tip de sol, în acest caz îl puteți recunoaște după dimensiunea boabelor căzute, acestea sunt încă destul de mici.

În solul oxidat, cireșele nu primesc cantitățile necesare de calciu, iar acest lucru afectează direct dezvoltarea fructelor de pădure. Exista si exceptii ca ciresele rodesc bine in solurile acide, dar asta deocamdata si ca o exceptie.

Cum să elimini problema ovarelor căzute de cireșe?

Să pregătim un supliment pe bază de calciu, este format din 200g. faina de creta sau dolomita, otet 9% in cantitate de 1 litru. Amestecați amestecul cu 10 litri de apă și udați solul din jurul trunchiului.

De asemenea, puteți adăuga 100g var stins pentru a dezoxida solul. pe 1 mp. Această fertilizare trebuie făcută toamna pentru ca varul să se dizolve și să intre în sol odată cu topirea zăpezii.

problema ovarelor căzute de cireșe

Motivul principal pentru căderea unui ovar de mărimea unui bob de mazăre

Aceasta este înghețarea rinichilor. În timpul iernii instabile, de ex. în timpul revenirii înghețurilor. Din astfel de muguri se poate forma nu numai o floare, ci chiar și o boabă, dar va cădea.

Mugurii de pe cireșe se coc până în octombrie, așa că este important să aveți grijă de cireșe în septembrie, pentru ca acestea să nu sufere de înghețuri și să se întoarcă înghețurile.

Dacă în septembrie observați cum cireșul și-a căzut frunzele, atunci mugurii florali nu vor avea timp să se coacă, deoarece frunzele sunt necesare pentru coacerea lor. Frunzișul poate zbura din timp din cauza coccomicozei, care trebuie combatetă prin pulverizarea cireșelor, de exemplu, cu medicamente precum Skor, Horus Coccomicoza este o boală comună a frunzișului culturilor de fructe cu sâmburi, care provoacă ovarul cireșului. să cadă după căderea fructelor în stadiul de mazăre. O floare roz pe partea inferioară a frunzei apare de obicei la sfârșitul lunii mai.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3