5 proceduri cosmetice pe care este mai bine să nu le faci: sunt dăunătoare și costisitoare

Foto: din surse deschise

Mai mult, după unele dintre ele, s-ar putea să deveniți proprietarul unor probleme de piele noi și mai grave

Procedurile cosmetice pot să nu fie întotdeauna benefice pentru pielea ta, dar nu sunt ieftine. Mai mult, după unele dintre ele, s-ar putea să deveniți proprietarul unor probleme de piele noi și mai grave. RBC-Ucraina scrie mai detaliat despre procedurile periculoase și costisitoare datorită materialului exclusiv al unui cosmetolog cu studii medicale, Anna Tarasenko.

Ce proceduri sunt dăunătoare și costisitoare pentru piele?

Anna evidențiază curățarea mecanică ca fiind prima pe lista procedurilor periculoase și explică în detaliu de ce este mai bine să nu o faci.

„Curățarea mecanică a feței este o procedură foarte traumatizantă Dacă curățați foarte des și nu în scopul propus, puteți obține pori dilatați, erupții cutanate și mai mari și pete post-acnee”, explică cosmetologul.

De asemenea, potrivit Annei, plasmapen sau plasma rece promite pacienților îmbunătățirea stării pielii datorită microarsurilor efectuate cu un coagulator special. Dar, în cele din urmă, pacientul poate avea arsuri, pigmentare și nici un efect de la această metodă.

„Carboxiterapia prin injectare este o metodă de injectare subcutanată de dioxid de carbon cu ajutorul dispozitivelor specializate, o procedură foarte periculoasă pentru sănătate, care poate provoca consecințe grave sub formă de infecții ale pielii și embolii vasculare”, a mai spus expertul nostru evidențiază această procedură.

Următoarea pe lista procedurilor dăunătoare și costisitoare este corectarea formei nasului folosind filler pe bază de acid hialuronic. O procedură care nu mai este la fel de populară ca înainte.

Potrivit Annei, poate provoca afecțiuni de sănătate foarte periculoase, cum ar fi ischemia, necroza tisulară și orbirea, dacă este efectuată incorect și de un specialist greșit. Pentru a corecta forma nasului, este mai bine să consultați un chirurg plastician.

Mărirea buzelor cu preparate pe bază de gel biopolimer este de asemenea inclusă în această listă.

„Preparatele foarte ieftine folosesc în compoziția lor un gel polimeric, care era foarte popular pentru injectare în țesuturi în urmă cu aproximativ 10 ani. Acum, acești pacienți au tăiat un astfel de gel de la chirurgii plastici, deoarece este imposibil să-l dizolve într-o clinică de cosmetologie ”, notează cosmetologul.

Anna vă sfătuiește să alegeți foarte atent și cu atenție specialistul cu care lucrați și să verificați ce medicament permiteți să vi se injecteze în față.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3