Pepene verde care crește din semințe în conformitate cu regulile de rotație a culturilor

Anterior, nici măcar nu m-am gândit să mă apuc de cultivarea pepenilor verzi, pentru că aceasta este o cultură iubitoare de căldură, care iubește un climat mai cald și cu a mea din regiunea Volga. Până m-am hotărât și am cumpărat semințele. Cultivarea pepenilor verzi necesită anumite abilități, mai ales dacă îi creșteți pe teren deschis.

Cu doar 30 de ani în urmă, iernile erau mai reci și verile nu atât de calde, iar dacă reușeai să crești pepeni, era doar în paturi transpirate bine fertilizate cu gunoi de grajd. Acum m-am adaptat la creșterea pepenilor verzi într-o seră, iar dulceața și dimensiunea pepenilor sunt impresionante.Condiții de creștere a pepenelui verde.

Dacă decideți să creșteți pepene verde în pământ deschis, atunci rețineți că aceasta este o cultură de dovleac, ceea ce înseamnă că nu o plantăm într-un pat cu dovlecei sau după dovlecei. Aceasta este regula principală a rotației culturilor și nu trebuie neglijată.

Pepenii verzi pot fi plantați în același loc numai după 5-6 ani, nu mai devreme. Este de preferat să plantezi pepene verde după mazăre, fasole și ceapă. Cartofii, vinetele și ardeii sunt, de asemenea, predecesori nedoriți.

Pepenii verzi cresc bine dacă adăugați nu numai humus și îngrășăminte în gaură, ci și nisip de râu dacă solul este argilos și greu. Se recomandă să adăugați 1 lingură în fiecare godeu. l superfosfat, făină de oase, sare de potasiu și sulfat de amoniu.

Decideți singur dacă adăugați sau nu toate aceste îngrășăminte, puteți planta pepeni adăugând în gaură 2 linguri de superfosfat și 2 linguri de făină de oase. Distanța dintre găuri este de cel puțin 0,8 – 1,0 metri.

pepene verde pe farfurie

Cum să plantezi semințele de pepene verde.

Trebuie să semănați semințele de pepene verde la momentul potrivit cu o lună înainte de a planta în pământ. Întotdeauna pregerminez semințele. Pentru a face acest lucru, înmuiez mai întâi semințele într-o pungă de tifon timp de 5-6 ore în apă, este mai bine să luați apă de zăpadă.

Eu folosesc întotdeauna apă la doar 45 de grade, apoi asigurați-vă că pun semințele într-o soluție de permanganat de potasiu timp de o jumătate de oră. Apoi transfer semințele în rumeguș umed, acum iau o cârpă umedă, o pun într-un recipient cu capac și aștept să clocească.

Semințele după tratamentul cu permanganat de potasiu pot fi semănate imediat în pământ, în recipiente individuale. Ca toți dovleceii, pepenii verzi au o atitudine negativă față de cules; Plantăm răsadurile în pământ împreună cu un bulgăre de pământ.

Îngrijirea pepenilor verzi în pământ.

Îngrijirea unui pepene nu este dificilă, la fel ca îngrijirea culturilor de dovleac: include plivitul și fertilizarea. Trebuie să udați pe baza de 1 metru pătrat. m, aceasta este zona în care crește 1 pepene verde, turnați 2 până la 3 găleți de apă aproximativ o dată pe săptămână.

Totul, desigur, depinde de condițiile climatice ale reședinței tale în Mari El, particularitatea regiunii Gornomari este că legumele, morcovii, varza, cartofii cresc fără udare suplimentară, iar în acest sens îmi este mai ușor să cultiv pepeni; .

În ceea ce privește hrănirea, principalul meu este mullein și o infuzie de plante de urzică, nădejde sau alte buruieni. Pentru a exclude dăunătorii, din când în când prafăm zona din jurul pepenelui verde cu cenușă de lemn.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3