Au fost denumite 5 boli pentru care medicii interzic consumul de hering: cu ce pește nu trebuie combinat

Foto: din surse deschise

Heringul proaspăt bun nu este inferior soiurilor scumpe de pește în proprietățile sale benefice.

Cu siguranță toată lumea cunoaște beneficiile peștelui – medicii recomandă să-l mănânci de cel puțin trei ori pe săptămână. Și dacă nu toată lumea își poate permite roșu, atunci vă puteți bucura de hering mai des. Pentru că acest pește este mult mai ieftin, dar din punct de vedere al beneficiilor nu este inferior celor mai scumpe specii de somon. Heringul conține grăsimi, vitamine și minerale care sunt foarte importante pentru organismul nostru. Totuși, medicii recomandă celor care au anumite boli să se abțină de la consumul de pește. Vă spunem cine nu ar trebui să mănânce hering și cu ce nu trebuie combinat.

Care hering este cel mai sănătos: proaspăt sau ușor sărat?

Aici medicii dau un răspuns clar – este mai bine să mănânci pește copt. Atunci heringul va reține mai multe proteine, vitaminele A, B, E, K și D, fier, zinc, iod și acid polinesaturat omega-3. Dar dacă sănătatea îți permite, atunci te poți bucura de hering murat sau ușor sărat.

Dacă vă place peștele ușor sărat sau marinat, trebuie să studiați compoziția acestuia în magazin. Valoarea nutritivă a heringului murat poate fi minimă. Medicii recomandă să nu cumpărați salate cu hering, de exemplu, shuba. Pentru că o astfel de mâncare nu este de nici un folos, dar te poți otrăvi cu ușurință.

Cine nu ar trebui să mănânce hering: care sunt contraindicațiile?

Dacă aveți astfel de boli, atunci este mai bine să evitați peștele:

  • hipertensiune;
  • ateroscleroza;
  • boli ale sistemului cardiovascular;
  • infarct miocardic;
  • accident vascular cerebral.

De asemenea, medicii nu recomandă consumul de hering ușor sărat pentru femeile însărcinate și femeile care alăptează. Puteți fi alergic la pește, așa că ar trebui mai întâi să vă asigurați că aceasta nu este o problemă.

Cu ce ​​să nu mănânci hering

Heringul conține o proporție mare de proteine ​​ușor digerabile. Prin urmare, nu trebuie consumat cu produse care conțin acest compus. Această combinație de feluri de mâncare va fi greu de digerat și poate provoca probleme digestive. Acestea sunt leguminoase, ciuperci, hrișcă, orez, ouă etc.

De asemenea, nu mâncați pește la aceeași masă cu brânză, cârnați și carne roșie. Dacă vă place salata cu hering și ouă, atunci ar trebui să vă reconsiderați rețeta, deoarece acesta este un aliment foarte dificil pentru organism.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3