Pentru a vă asigura că capetele de varză sunt formate dense și nu libere, cum să hrăniți varza în august

Odată cu sosirea lunii august, varza începe să formeze ovare într-un cap strâns, iar mulți grădinari nu mai acordă atenție varzei, motiv pentru care fac o greșeală.

Se pare ca a inceput varza, si chiar si ploile vin din cand in cand, ramane doar sa uda cand nu este. Udarea varzei în august este extrem de importantă, în caz contrar, dacă nu există suficientă umiditate, unele dintre rădăcini pot muri, iar atunci varza nu va mai primi nutriție completă. Pentru a elimina acest lucru, asigurați-vă că turnați 10 litri de apă într-o găleată sub fiecare cap de varză.

Și nu uitați de fertilizare, excludeți toate fertilizarea cu azot, acestea pot dăuna doar ovarului, deoarece cu un nivel suficient de azot, varza va începe să crească frunze în loc de ovare.

Cum să fertilizați varza pentru a produce capete dense de varză în august.

Principalul tip de hrănire care va ajuta varza să se formeze pe deplin într-un capete puternic și mare de varză este fosforul, potasiul și borul dacă nivelul său nu este suficient în sol.

Cum se fertiliza varza

Pot exista mai multe opțiuni pentru fertilizare, de exemplu:

1. Amestecați o lingură de superfosfat, sulfat de potasiu și nitrophoska în 10 litri de apă și udați varza la rădăcină. Superfosfatul este pre-agitat în apă caldă; nu se dizolvă în apă rece.

2. Acidul boric, 2 grame, se dizolvă mai întâi în 1 litru de apă fierbinte, apoi se toarnă într-o găleată cu 9 litri de apă rece. Pulverizați frunzele de varză cu soluția rezultată.

Cu o deficiență de bor, varza își pierde densitatea la capete, devine slăbită și nu poate fi păstrată mult timp.

3. Pentru ca varza să fie păstrată o perioadă lungă de timp, este necesar să o fertilizați cu sulfat de magneziu și acest lucru trebuie făcut în august. Se dizolva o lingura rasa de ingrasamant in 10 litri de apa.

Este necesar să se aplice fertilizare conform normei; Și îl aplicăm numai după udare sau ploaie.

Este foarte ușor să determinați ce îngrășământ are nevoie varza după aspectul său. Dacă observați pete maronii pe frunzele de varză, înseamnă că varza are nevoie de fertilizare cu bor, deoarece nu este suficientă în sol.

Dacă varza nu se întărește mult timp, înseamnă că nu este suficient fosfor, iar când frunzele de varză se îngălbenesc, există o lipsă de potasiu. Amintiți-vă, fertilizarea trebuie făcută cu o lună și jumătate înainte de recoltare, astfel încât să nu existe nitrați în varză până în acel moment.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3