Cine te poate ajuta să scapi de dependența de alcool și droguri?

Foto: din surse deschise

Decizia de a începe tratamentul într-o clinică este luată de obicei de prietenii și rudele dependentului, așa că alegerea instituției trebuie să fie responsabilă.

Dependența de droguri și alcool otrăvește viața nu numai a dependentului însuși, ci și a celor dragi, prieteni și familie. O persoană aflată sub influența drogurilor intoxicante nu poate evalua cu sobru situația, ceea ce creează riscuri semnificative. Consumatorul de droguri nu înțelege că a devenit dependent, așa că decizia de a începe tratamentul într-o clinică este de obicei luată de prietenii și rudele dependentului de droguri. Pentru a avea încredere în calitatea tratamentului oferit, se recomandă să contactați numai clinici de încredere, profesionale de tratament medicamentos.

Caracteristicile clinicii private

Clinica privată de tratament pentru droguri din Khimki funcționează non-stop, fără pauze de prânz sau în weekend. Puteți solicita sfaturi sau puteți face o programare pentru spitalizare sunând la linia fierbinte 24 de ore pe zi.

În caz de asistență de urgență, clinica trimite specialiști la adresa specificată care vor duce pacientul la clinică și vor efectua toate procedurile necesare.

Centrul de tratament medicamentos poate oferi proceduri terapeutice:

  • La domiciliul pacientului. În cazul în care este necesară acordarea de îngrijiri medicale de urgență sau este imposibilă transportul pacientului la clinică, la adresa specificată se va deplasa o echipă de medici în civil. Medicii iau cu ei tot ce este necesar pentru a stabiliza starea pacientului și a-l scoate din starea de conștiență alterată. Ajunși la un apel, medicii colectează anamneză, conduc conversații cu rudele și efectuează toate procedurile necesare pentru a ameliora starea pacientului.
  • Tratament spitalicesc. Pacientul este supus unui tratament internat la clinică, sub supraveghere nonstop. Cazarea este asigurata in conditii confortabile cu toate facilitatile. Plata serviciilor de bază și suplimentare se face strict conform listei de prețuri a clinicii.

Tratament pas cu pas

Pacientul trece prin mai multe etape de tratament, timp în care scapă complet de dependență:

  1. Detoxifierea organismului. Etapa primară, în timpul căreia toate toxinele și substanțele otrăvitoare care au pătruns în el prin consumul de droguri sau băuturi alcoolice sunt eliminate treptat din organism. Picăturile sunt utilizate pentru detoxifiere, doza este selectată individual în funcție de caracteristicile fiziologice ale pacientului. Acest lucru ajută la prevenirea posibilității apariției sindromului de sevraj – o afecțiune negativă din cauza opririi consumului de droguri sau alcool.
  2. Tratament. Poate avea loc într-un cadru spitalicesc, la domiciliu sau în ambulatoriu. Tratamentul constă în mai multe etape, inclusiv codificare, conversații cu un psiholog profesionist și terapie restaurativă pentru toate sistemele corpului.
  3. Reabilitare. Etapa în care clinica ajută pacienții să se adapteze la societate după tratament. După tratament, pacienții rămân sub supraveghere clinică o perioadă de timp, ceea ce reduce riscul de recidivă.

Cine te poate ajuta să scapi de dependența de alcool și droguri?

Servicii suplimentare la clinică

Pe lângă tratamentul de bază pentru dependența de droguri și alcool, clinica oferă mai multe servicii suplimentare:

  • Detoxifiere cu opioide și ultra-rapidă. Folosit ca măsură de urgență în caz de dependență de droguri puternice sau de supradozaj.
  • Codificarea dependenței de alcool și droguri. Pentru fiecare pacient este selectată o abordare individuală, ceea ce asigură calitatea.
  • Psihoterapie profesională. Poate fi efectuat în toate etapele tratamentului, inclusiv după finalizarea acestuia.

Și, în sfârșit, merită să ne amintim un adevăr simplu. Pentru ca tratamentul să fie eficient, persoana dependentă trebuie să-și dorească să se vindece.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3