Cum să hrănești roșiile cu excremente de pui

Gunoiul de pui este considerat cea mai accesibilă calitate. Este de remarcat faptul că conține o concentrație mare de azot, care necesită atenție atunci când se aplică acest îngrășământ la roșii. Dacă este aplicat incorect, poate provoca doar rău.

Gunoi de grajd de pui pentru hrănirea roșiilor

Atunci când este aplicat corect, gunoiul de grajd de pui poate înlocui îngrășămintele minerale, deoarece conține și microelemente atât de necesare pentru culturile de legume.

Vă rugăm să rețineți că 3 componente din gunoiul de grajd de pui au o concentrație mai mare în comparație cu alte îngrășăminte aplicate. Acesta este, în primul rând, azotul, fosforul și potasiul, care sunt pur și simplu indispensabile pentru roșii în stadiul de fructificare. Merită să aplicați o astfel de fertilizare numai înainte de fructificare, aceasta va contribui la dezvoltarea rapidă a masei verzi, va crește numărul de ovare și va afecta ulterior dimensiunea roșiilor în sine.

De obicei observ efectul deja în a doua săptămână roșiile încep să câștige rapid masă verde. Asigurați-vă că îl aplicați după udare bună și pregătiți fertilizarea, altfel rădăcinile roșii se vor arde.

Cum se aplică corect îngrășămintele

Puteți adăuga gunoi de pui în timp ce patul în sine se formează; gunoiul de grajd va fertiliza solul, iar microelementele vor rămâne în el chiar și câțiva ani. Recomand introducerea gunoiului de grajd in patul gradinii doar toamna cand arati gradina. Dacă vă decideți în primăvară, atunci trebuie să faceți acest lucru în avans și cu cel puțin două săptămâni înainte de a planta răsadurile în patul grădinii.

Puteți aplica pe tot parcursul sezonului o soluție special preparată pe bază de gunoi de grajd de pui. Prima dată apare la aproximativ 21 de zile după plantarea roșiilor într-o seră, seră sau teren deschis. A doua hrănire este la 30 de zile după prima. Dacă este necesar, este permis un al treilea tratament.

Sub formă lichidă

Grădinarii pregătesc adesea îngrășământ pe bază de gunoi de pui prin fermentație sau infuzie.

Iată o modalitate bună de a o pregăti: amestecați gunoi de grajd proaspăt de pui și rumeguș uscat, turnați acceleratorul de fermentație deasupra. Fermentarea va dura o lună, în sezonul rece până la 60 de zile. Soluția rezultată poate fi turnată pe fiecare tufă de roșii până la 0,5 litri.

Pentru a pregăti infuzia prin infuzie, veți avea nevoie de excremente de pui putrezit. Adăugați 0,5 kg de așternut într-o găleată de 10 litri de apă și lăsați timp de 72 de ore. ar trebui să dobândească o nuanță maro; o udăm și la rădăcină cu 0,5 litri pe tufă.

Rating
( 5 assessment, average 2.6 from 5 )
Articole - Învățământ Dual Sector 3