MBA în ospitalitate – De unde să obțineți o diplomă în ospitalitate și afaceri hoteliere

MBA (Master of Business Administration) este un program postuniversitar universal în afaceri. Se poate lua atât după o diplomă de master, cât și după o diplomă de licență, dacă ai lucrat deja într-o funcție de conducere.

Salariul mediu pentru MBA în 2017, conform QS Global MBA Rankings:

Puteți obține un MBA de la școli de afaceri acreditate sau universități importante. Marca de calitate – acreditare a asociatiei internationale AMBA, American AACSB si European EQUIS. La nivel mondial, doar 73 de școli de afaceri au primit aprobarea de la trei organizații simultan.

Cum să alegi un program de MBA

Școlile de afaceri oferă o varietate de programe de MBA pentru a se potrivi nișe specifice și obiective de carieră. Printre principalele și cele mai populare specializări:

Poți să restrângi focalizarea formării tale în funcție de domeniul tău de activitate și să alegi un MBA în industrie, retail, construcții, IT, hoteluri, restaurante și turism etc.

MBA în ospitalitate

Industria ospitalității include orice serviciu pe care îl întâlnește un oaspete din altă țară sau oraș: locuiește undeva, ia masa, are distracție, cumpără ceva, se mută între zonele populate. În consecință, ospitalitatea include nu numai afacerile cu restaurante și hoteluri, ci și managementul evenimentelor, comerțul cu amănuntul, companiile aeriene și feroviare.


coroană.pnglouis_vuitton_site.png

Cine va avea nevoie:

  • proprietari de hoteluri, restaurante, agenții de turism, lanțuri de retail;

  • candidați pentru funcții de conducere;

  • specialişti care tocmai intenţionează să-şi înceapă propria afacere.

Ce studiezi ca parte a MBA?

Cel mai eficient element al programelor de MBA este metoda cazului: studenții examinează situații economice, sociale și financiare specifice, căutând soluții la probleme reale din practica companiilor reale din industria ospitalității moderne.

O mare importanță este acordată abilităților de conducere și comunicare. Elevii învață să negocieze, să optimizeze munca în echipă în cadrul companiei și să motiveze angajații. Așa-numitele abilități soft sunt folosite în orice industrie, profesie și chiar pur și simplu în interacțiunile dintre oameni.

Gama de discipline aplicate include micro și macroeconomie, contabilitate, legislație internațională în domeniul ales, strategii de prognoză și promovare și multe altele.


slide_3.jpg

Unde poți obține un MBA în ospitalitate?

Lideri recunoscuți în educația pentru ospitalitate sunt institutele elvețiene Glion și Les Roches. Pe lângă diplomele tradiționale de licență și master, aceste universități oferă programe specializate de MBA. Cea mai largă rețea de parteneri, infrastructura modernă și abordarea educațională dezvoltată de-a lungul a 50 de ani sunt semnul distinctiv al acestor institute.

Formarea la Glion și Les Roches se bazează pe trei elemente:

  • bază academică puternică;

  • abilități practice actuale;

  • aprofundare în industrie la toate nivelurile.

MBA în managementul ospitalității internaționale


Universitate: Școala Internațională de Management Hotelier Les Roches

Durată: 1 an

Admitere: februarie sau septembrie

Fiecare dintre cele două semestre se încheie cu un stagiu în Chicago sau Shanghai. În timpul studiilor, studenții pregătesc un adevărat proiect de consultanță pentru una dintre companiile lider din industrie.

97% dintre studenți vin în Les Roches din alte țări. Deoarece instruirea implică o muncă intensivă de grup pe cazuri, după absolvire, participanții la program sunt pe deplin pregătiți să gestioneze echipe internaționale.

Peste 130 de companii importante caută anual talente valoroase de la absolvenții acestui curs.

Master + MBA


Universitate: Institutul de Învățământ Superior Glion

Durată: 1 an de studiu + 1 an de stagiu

Admitere: Septembrie

Programul unic în două etape a fost dezvoltat în colaborare cu școala de afaceri Grenoble Ecole de Management (GEM), care este triplu acreditată (AMBA, AACSB și EQUIS). Cursul vă permite să obțineți o diplomă de master și un MBA în afaceri internaționale de ospitalitate în doar 1 an.

Studenții studiază timp de două semestre, apoi stagiari pentru încă 2 semestre și lucrează la două proiecte de cercetare. În timpul stagiului, sunt oferite cursuri online și un training intensiv de o săptămână.

În timpul studiilor, puteți ajusta programul la scopurile și obiectivele dvs.: alegeți subiecte mai interesante și urmați cursuri suplimentare:

De exemplu, unul dintre proiectele de cercetare a fost acela de a găsi o modalitate de a motiva și reține angajații mileniali din prima linie ai lui Kempinski, care tind să-și schimbe locul de muncă mai des. Soluțiile propuse de studenți s-au dovedit a fi atât de reușite încât au marcat începutul unei serii întregi de proiecte comune cu absolvenții de curs.

Cine poate aplica

Cerințele pot varia în funcție de program, școală și țara de studiu. Printre cele principale:

  • vârsta de la 24 de ani;

  • diplomă de licență și experiență într-o poziție de conducere;

  • Cunoașterea limbii engleze (IELTS sau TOEFL).

Studenții cu educație non-core sau experiență de lucru irelevantă petrec primele 2-4 săptămâni într-un program pregătitor care îi introduce în industrie într-un format intensiv.


g_slide_2.jpg

Cum se procedează

Specialiștii în educație în străinătate vă vor ajuta să alegeți un curs care să vă îndeplinească pe deplin obiectivele și să vă înscrieți cu succes.

IQ Consultancy este reprezentantul oficial al institutelor Glion și Les Roches din Rusia. Vă vom răspunde la toate întrebările despre programe și admitere, vă vom ajuta să colectați documente, să vă pregătiți pentru examenele internaționale și să solicitați o viză de student.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3