Medicul a numit simptomele alergiei la lapte la copii și a spus ce să facă

Foto: din surse deschise

Tratamentul oricărei alergii alimentare presupune eliminarea alimentelor din dietă, dar fiecare caz este individual.

Alergia la laptele de vacă este cea mai frecventă alergie alimentară la sugari și copiii mici. Deși majoritatea copiilor depășesc această alergie, este și una dintre cele mai frecvente alergii alimentare la adulți.

RBC-Ucraina vă va spune care sunt simptomele acestei afecțiuni, citând o postare a medicului pediatru Dmitry Mushtin pe Instagram.

Ce cauzează alergia la lapte?

Medicul a explicat că alergiile alimentare în general sunt cauzate de o reacție excesivă a sistemului imunitar la un alergen alimentar, în acest caz laptele. Sistemul imunitar vede laptele de vacă, în special cazeina proteică sau zerul, ca un invadator dăunător.

Care sunt simptomele

  • Urticarie
  • Respirație grea, tuse, dificultăți de respirație
  • Senzație de mâncărime sau furnicături în jurul gurii sau buzelor
  • Angioedem: umflarea buzelor, limbii sau gâtului
  • Vărsături
  • Anafilaxia

Unele simptome apar peste ore sau zile, inclusiv:

  1. Diaree, sânge în scaun
  2. Constipație
  3. Dermatita atopica
  4. Vărsături
  5. Dureri de stomac
  6. Colică
  7. Creștere slabă în greutate

Ce să faci dacă ești alergic la lapte

Nu există un test special care să confirme 100% prezența unei alergii la laptele de vacă. Diagnosticul se bazează în primul rând pe analiza simptomelor și pe examinare.

Testele primare, dacă sunt utilizate, includ un test cutanat și un test de sânge IgE. Ambele teste arată sensibilitate mare, dar specificitate scăzută și pot fi pozitive la pacienții fără alergii.

Tratamentul oricărei alergii alimentare presupune eliminarea alimentelor din dietă, dar fiecare caz este individual.

Proteina din lapte de vacă se găsește în lapte, brânză de vaci, unt etc., un copil poate prezenta simptome numai după ce a băut lapte, dar poate mânca iaurt, chefir, brânză de vaci fără probleme; altul are o reacție pronunțată chiar și la clătite, clătite sau cheesecake.

Pediatrul vă sfătuiește să consultați un alergolog, care vă va oferi recomandări privind alimentația, cum să acționați în cazul anumitor simptome și, dacă este necesar, vă va prescrie testele adecvate.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3