Cum să îngrijești o floare roșie de poinsettia după înflorire

Am avut norocul să cumpăr această floare minune în timpul promoției, pentru că nu există cadou mai bun decât să privesc frumoasa înflorire a Poinsettiei roșii. Florile sale strălucitoare și frumoase îl fac foarte popular pentru cadouri în noiembrie și decembrie. Am avut norocul să primesc cadou o astfel de floare și continuă să mă facă fericită multă vreme.

Dacă vă confruntați cu faptul că o floare a încetat să mai înflorească, atunci ar trebui să-i lăsați să se odihnească și să o tăiați. Este necesar să tăiați tulpina lăsând o înălțime de cel mult 12 cm, apoi să o transferați într-un loc răcoros timp de 2 luni. O dată pe săptămână trebuie să-l umeziți, folosesc o sticlă cu pulverizator și nu permit solului să se usuce.

Dacă poinsettia continuă să crească activ după înflorire, producând frunze și lăstari noi (mai ales în primul an după cumpărare), atunci ar putea merita să o lăsați fără tăiere drastică pentru o perioadă. Cu toate acestea, pentru înflorirea repetată, tăierea poinsettiei este încă recomandată, deoarece colorarea principală are loc pe lăstarii tineri.

tăierea poinsettia

Când o poinsettia vine în casa ta, nu trebuie să te grăbești să o replantezi dintr-un ghiveci cumpărat din magazin. Dacă ghiveciul de flori este în stare bună, atunci poinsettia poate rămâne bine în el până când înflorește. Cu toate acestea, dacă ghiveciul este deteriorat sau solul din el este de proastă calitate, atunci decizia de a replanta este la discreția dvs.

Transplantarea poinsettiei împreună cu o minge de pământ în timpul înfloririi după cumpărare nu va duce la consecințe negative. Este important să acordați plantei câteva zile pentru a se adapta la noile condiții înainte de transplantare, aproximativ 5 până la 7 zile.

Poinsettia îngrijire de Crăciun acasă.

Poinsettia, cunoscută și sub numele de pomul de Crăciun sau Steaua de Crăciun, este adesea oferită cadou în timpul Crăciunului și Anului Nou datorită înfloririi sale frumoase. Bractele florilor sunt roșii aprinse, dând aspectul unei flori.

Dacă nu știai, este o specie de lapte care se remarcă prin frumusețea sa. Pentru aceasta planta se recomanda achizitionarea unui amestec special de pamant la un magazin de gradina, care are deja o structura usor acida si lejoasa, ideala pentru aceasta floare. Am folosit un ghiveci obișnuit de plastic pentru poinsettia mea.

Îngrijire de Crăciun Poinsettia

Este o plantă iubitoare de umezeală și iubitoare de lumină, de aceea se recomandă și fertilizarea cu un îngrășământ special pentru plantele cu flori de interior. Singurul lucru care nu-i place poinsettiei sunt curenții și temperaturile sub 15 grade Celsius. De asemenea, nu primește aer uscat, așa că am stropit frunzele cu apă dintr-o sticlă cu pulverizator, mai ales când casa s-a încins de la calorifere.

Dacă ați cumpărat-o devreme în toamnă sau ați rămas o plantă după prima înflorire, există pași pe care îi puteți urma pentru a vă asigura că înflorește la timp. Poinsettia necesită ore scurte de lumină pentru a înflori, așa că pur și simplu puteți plasa planta într-o cameră întunecată (cum ar fi o cămară) de la 18:00 la 8:00 dimineața sau o puteți acoperi cu o cutie.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3