De ce bărbații sunt mai susceptibili de a face atacuri de cord și ce protejează corpul femeilor

Foto: din surse deschise

Trebuie să aveți dorința de a trăi nu numai mult timp, ci și de calitate.

Există o afirmație conform căreia bărbații sunt mai susceptibili de a avea probleme cu inima. Acest lucru se datorează faptului că corpul feminin are o anumită protecție. Acest lucru a fost raportat de RBC-Ucraina cu referire la pagina de Instagram a cardiologului Natalya Ivanyuk.

Bărbații sunt mai predispuși să sufere de atacuri de cord și accident vascular cerebral

Potrivit medicului, femeile sunt protejate de bolile cardiovasculare de hormoni – estrogeni.

„Bărbații nu au un astfel de bonus”, a remarcat cardiologul.

Prin urmare, pentru a evita atacul de cord și accidentul vascular cerebral, bărbații trebuie să fie mai conștienți de sănătatea lor.

Trebuie să aveți dorința de a trăi nu numai mult timp, ci și de calitate.

Cum să previi un atac de cord

Mai întâi trebuie să acordați atenție stilului dvs. de viață, care este adesea departe de a fi ideal. Activitatea fizică zilnică, dieta, un somn sănătos, evitarea stresului sunt îngrijire minimă, dar necesară pentru organism.

Trebuie amintit că opt ore de somn este cheia pentru funcționarea stabilă a organismului. La urma urmei, organismul în acest caz primește tot ce are nevoie pentru a restabili, menține imunitatea și devine rezistent la stres.

O dietă sănătoasă este, de asemenea, importantă pentru organism.

O dietă nesănătoasă este un factor de risc major pentru problemele cardiace și este responsabilă pentru unul din cinci decese la nivel mondial. Alimente bogate în sare și zahăr, grăsimi trans, consum insuficient de legume și fructe și, ca urmare, exces de greutate – toate acestea duc la hipertensiune arterială, boli coronariene, infarct și accident vascular cerebral.

În același timp, supraalimentarea rămâne o problemă presantă pentru mulți. Pe lângă excesul de greutate și vătămarea sistemului cardiovascular, are în general un efect negativ asupra sănătății:

  • în plus, îngreunează organismul
  • poate provoca probleme gastro-intestinale
  • provoacă tulburări de somn
  • provoacă o senzație de oboseală și lipsă de forță
Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3