Cum se cultivă prazul: 2 hrăniri principale în iunie și iulie

Prazul este nou pentru mine, m-am obișnuit să-i pun, dar după ce am plantat câțiva bulbi într-un an, am obținut o recoltă minunată de praz. Mi-a plăcut în salată, și chiar sub formă de prăjită, și necesită mai puțină îngrijire ca la aceeași cultură, de exemplu, ceapa de expoziție. Înainte de asta, îl văzusem doar în programele de gătit, unde la pregătirea următorului fel de mâncare franțuzesc îl adăugau cu siguranță. Cu siguranță nu este potrivit pentru borșul nostru și supa de varză, dar dacă vă place să experimentați în bucătărie, pregătiți un pat de grădină!

Nu toate soiurile sunt potrivite pentru depozitarea în iarnă, trebuie să le alegeți pe cele cu maturare târzie, deoarece conțin mai multă vitamina C și își vor păstra calitățile gustative mai mult timp.

Soiurile de praz cu coacere târzie necesită aproximativ 200 de zile de la plantare până la recoltare, în comparație cu soiurile cu coacere timpurie, 130 de zile sunt suficiente.

Apropo, această ceapă este bienală, în al doilea an încep să apară săgeți.

Cultivarea și îngrijirea prazului

Cultivarea prazului este la fel de ușoară ca și decojirea perelor; Îl poți hrăni de două ori pe sezon. Eu personal am crescut exemplare destul de mari cu o singură grijă și udare abundentă.

praz în grădină

Dar rețineți că este mai bine să dealați ceapa când a câștigat multă masă, cel puțin până la grosimea tulpinii și lățimea unui creion. După colinare, puteți adăuga humus până când apar primele frunze.

A doua hrănire și a treia pentru praz. A doua hrănire este nitratul de amoniu. În plus, în iulie, puteți adăuga infuzie de mullein după plantarea răsadurilor în pământ.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3