Cele mai interesante profesii și muncă din industria modei și frumuseții

Lucrează în industria modei și frumuseții

Împreună cu Istituto Marangoni, am pregătit o listă cu cele mai populare și interesante profesii de modă.

Proiecta

Designer

Principala profesie din lumea modei. Designerul este cel care creează colecții, modelează tendințele și prezice viitorul modei. Vă puteți specializa în îmbrăcăminte pentru femei, bărbați sau copii, pantofi, accesorii, imprimeuri și textile, bijuterii și alte segmente ale industriei. Designerul, printre altele, îndeplinește adesea funcțiile de designer de modă și constructor.

Fotograf

Fotografia de modă este un gen independent și specific. Prezentarea unui model, lucrul cu unghiuri, înțelegerea stilurilor și capacitatea de a le aplica sunt doar câteva dintre abilitățile pe care ar trebui să le aibă un fotograf de modă. Sarcina sa principală nu este doar să transmită cu acuratețe ideea designerului, ci și să o facă în stilul său individual. Această calitate este cea care permite fotografilor să obțină faima în întreaga lume.

Ilustrator

Abilitățile artistice pot fi folosite în crearea ilustrațiilor de modă.

Veți putea crea în colaborare cu branduri de modă, studiouri de design grafic, edituri, agenții de publicitate, să creați ilustrații pentru bloguri, Tumblr, Pinterest și alte resurse populare.

Programe de design Istituto Marangoni

Styling

Programe de design Istituto Marangoni

Stilist

Stilistii participă la organizarea de spectacole, campanii de publicitate pentru mărci și creează stilul individual al vedetelor. Profesia de director de creație – una dintre pozițiile în direcția stylingului – este perfectă pentru cei cu abilități organizatorice, gust artistic și abilități de comunicare.

Merchandiser vizual

Visual merchandiserii prezintă produse în showroom-uri și magazine online pentru a atrage clienți și a stimula vânzările. Acești profesioniști trebuie să înțeleagă psihologia consumatorului, marketingul și publicitatea. Bazele direcției sunt analiza publicului țintă și a pieței, studierea principalelor principii de design și crearea unei identități corporative.

Programe de styling Istituto Marangoni

Afaceri

Lucrați în industria modei în industria modei

Bayer

O persoană de neînlocuit în lumea modei. Depinde de el ce anume va apărea pe rafturile buticurilor din toată varietatea de colecții de podium. Cumpărătorii planifică achiziționarea de bunuri de sezon, determină cea mai bună gamă de produse și mărci, ținând cont de nevoile consumatorilor. De asemenea, profesioniștii trebuie să aibă cunoștințe financiare, să cunoască specificul importului și exportului, stabilirea prețurilor și strategiilor de rentabilitate.

Brand Manager

Un manager de marcă este o legătură importantă din punct de vedere strategic între o marcă și consumator. Studiază piața și publicul țintă, creează un concept de brand și o strategie de promovare, analizează concurenții și știe să atragă și să rețină clienții.

Specializarea poate depinde atât de produs, cât și de natura publicului țintă. De exemplu, managerii de brand ai produselor premium vor avea nevoie de cunoștințe și instruire suplimentare.

Marketer

În lumea modei în curs de dezvoltare și competitivă, profesia de marketer este mai solicitată ca niciodată. Managerul de marketing, prin crearea și executarea strategiilor de campanie publicitară, influențează viabilitatea mărcilor și a produselor specifice și stabilește dacă clientul va fi interesat de acestea.

Manager și om de afaceri

Gestionarea unei afaceri de modă necesită o înțelegere profundă a proceselor interne, cunoștințe în marketing, economie, finanțe și alte domenii. Experiența în industria modei va fi utilă și chiar necesară. Prin urmare, pregătirea în astfel de programe include adesea stagii de practică sau necesită pregătire preliminară. Pentru cei care simt puterea de a-și deschide propria afacere, există programe speciale.

Programe Istituto Marangoni în afaceri de modă

IQ Consultancy este reprezentantul oficial al Istituto Marangoni în Rusia, Ucraina și Republica Cehă. Experții noștri sunt familiarizați cu toate complexitățile educației din industria modei. Vă vom ajuta să vă decideți viitoarea profesie și să primiți o educație de prestigiu în domeniul dumneavoastră.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3