Psihologul a numit principalele semne care indică faptul că ești o mamă bună

Foto: din surse deschise

Permiteți copiilor să facă greșeli. Acest lucru îi va ajuta să crească puternici și înțelepți.

Părinții se îngrijorează adesea că își cresc copiii greșit. Este ușor să cazi în capcana de a te compara cu alți părinți. Sunt semne care indică faptul că ești o mamă bună, scrie RBC-Ucraina.

Îți spunem cum să înțelegi că ești o mamă bună pentru copilul tău.

Iubire si grija

Potrivit psihologului, mamele manifestă dragoste profundă și grijă față de copiii lor. Ele creează un mediu cald și sigur pentru ei.

Înțelegere și sprijin

Ești o mamă bună dacă ești mereu gata să-ți asculți copiii, să le înțelegi sentimentele și să le oferi sprijin în toate situațiile de viață.

educatie si antrenament

Sunteți implicat activ în creșterea și educația copiilor dvs., ajutându-i să-și dezvolte abilitățile și valorile pentru o viață de succes. Nu îi certați din cauza greșelilor, ci îi ajutați să le evite pe viitor.

Copilul arată diferite emoții în fața ta

Este rău când copiii își ascund emoțiile de părinți. Acesta este adesea un semn al unei mari probleme în relația copilului cu mama sau tata.

Nu te închide de copilul tău și nu-i distrage atenția de la sentimentele lui. Ascultă cu atenție și încearcă să înțelegi.

Îți încurajezi copilul să se dezvolte

Când vă încurajați copilul să-și dezvolte interesele și talentele, îl ajută să ajungă în vârf.

Acest lucru poate ghida un copil în mod pozitiv prin anii adolescenței și vârsta adultă timpurie.

Această abordare învață persistența și ajută la protejarea împotriva comportamentului riscant.

Ce ar trebui să evite părinții când cresc copiii

Făcând copilul în centrul universului

Dacă viața ta se învârte în jurul copiilor, aceștia vor crește crezând că toată lumea ar trebui să-i servească. Adulții auto-concentrați nu vor ajunge departe în viață. Îndrumați-vă copiii să se dezvolte.

Permiteți fricii să vă influențeze alegerile

Învață-ți copiii că cel mai bun mod de a învinge frica este să o întâlnești. Așa cresc oamenii curajoși care nu se tem să iasă din zona lor de confort.

Oferirea copiilor putere pentru care nu sunt pregătiți.

Dacă un copil decide ce va mânca familia la cină sau unde va pleca în vacanță, atunci părinții le oferă o putere pentru care copilul nu este pregătit din punct de vedere al dezvoltării.

Permiteți copiilor să ia decizii simple.

Permite copiilor să evite responsabilitatea

Poate fi foarte tentant să eliberezi copilul de responsabilitățile casnice. Toată lumea își dorește ca copiii lor să aibă o copilărie senină. Dar copiii care îndeplinesc sarcini adecvate vârstei lor nu sunt suprasolicitați.

Nu lăsați copiii să facă greșeli

Corectarea temelor, asigurarea că totul este împachetat pentru școală și reamintirea constantă a responsabilităților copiilor nu este ceea ce îi va aduce beneficii.

Permiteți copiilor să facă greșeli. Acest lucru îi va ajuta să crească puternici și înțelepți.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3