Ce să plantezi lângă castraveți în cartier

Discuțiile apar adesea între vecini cu privire la apropierea plantelor, și în special a castraveților, ca să spunem așa, cea mai populară legumă. Indiferent de câte informații am adunat despre apropierea de dovlecel și castraveți, majoritatea grădinarilor sunt de părere că aceste două culturi nu pot fi plantate una lângă alta.

Nici măcar nu este o chestiune de faptul că frunzele de dovlecel pot atârna peste patul de castraveți. Și din nou, dovleceii și castraveții sunt două familii de dovlecei, iar pentru a nu întrerupe procesul de polenizare, nu trebuie să fie plantați unul lângă celălalt.

Dar cel mai bun vecin al castraveților este mararul, poate îmbunătăți gustul verdețurilor de castraveți, iar polenizarea are loc de multe ori mai repede datorită mărarului.

Vecini de ajutor ai castraveților

Vecinii neutri ai castraveților sunt: ​​morcovii, sfecla, napii și chiar ridichile. Și ridichile resping și puricii. În ceea ce privește leguminoasele, acestea sunt considerate și vecine și predecesoare bune. Varza este o vecină bună și în ceea ce privește udarea, pentru că, ca și castraveții, este iubitoare de umezeală.

Ce să plantezi lângă castraveți

Vecini nefavorabili ai unui castravete

Și acum despre vecinii nefericiți, acesta este usturoiul, se crede că usturoiul poate încetini creșterea unui castravete, merită sau nu riscul, cred că nu merită și plantează-l mai departe. Iar cel de-al doilea vecin este cartofii, există două opinii în această chestiune: în primul rând, susceptibilitatea ambelor culturi la răsturnația târzie, al doilea este tratamentul sezonier împotriva gândacului de cartof de Colorado. Pulverizarea cartofilor lângă un pat de castraveți este extrem de nedorită!

Dacă te gândești să faci un pat de flori în apropiere și alegi flori, atunci gălbenelele sunt o alegere evidentă. Cu fitoncidele lor pot respinge insectele nedorite.

Rating
( 1 assessment, average 3 from 5 )
Articole - Învățământ Dual Sector 3