Training marketing digital – cursuri de marketing digital in strainatate

La începutul lui 2018, Forbes a publicat un articol despre avantajele și dezavantajele unei cariere în marketing digital. Marketingul digital este esențial atât pentru întreprinderile mici, cât și pentru cele mari. Specialiștii în marketing pe internet vor fi întotdeauna la cerere, deoarece în condiții de saturație a pieței și de scădere a cererii consumatorilor, companiile nu vor putea concura fără marketeri competenți. Haideți să ne dăm seama unde vă învață să mergeți înaintea timpului și să prevedeți viitorul.

Sfera digitală este un joc de a rămâne înainte

În 2018, potrivit Forrester, baza de abonați a deținătorilor de smartphone-uri va depăși pentru prima dată pragul de 3 miliarde, adică 54% din populația totală a planetei. Fiecare aplicație mobilă, fie că este un messenger sau o nouă tehnologie pentru achiziționarea de bunuri de pe Internet, este deja un instrument de marketing digital. Și a prezice dacă va funcționa într-o anumită afacere este sarcina unui agent de marketing.

Codurile QR și căștile VR au arătat cum tehnologia nu se ridică la înălțimea așteptărilor. Apar noi tendințe: chat bot, transmisii live, căutare vocală și multe altele. Trebuie să cunoașteți tendințele viitorului astăzi;



Marketingul digital în Occident și aici

Piața digitală din Rusia se dezvoltă lent, dar sigur: avem specialiști de top, avem echipe puternice, avem rating. Și nu avem educație. De ce?

În Rusia, marketingul digital a început să prindă contur în 2012 și a fost creat de economiști și jurnaliști, fie lucrând cu parteneri străini, fie urmărind cu aviditate piața globală. Acum, acești oameni participă la conferințe internaționale și desfășoară ateliere, dar recunosc și competența scăzută a personalului.

Nu a fost greu să vezi digitalul ca una dintre principalele tendințe în marketingul modern. Dar va dura ani de zile pentru a o introduce în sistemul de învățământ rus: trebuie găsite cadre didactice calificate, trebuie întocmite programe și trebuie făcute să respecte standardele statului.


imagine_2.jpg

De ce marketingul digital este dificil de studiat în Rusia


Economie instabilă. Marketingul digital este fluid: ceea ce a funcționat acum câțiva ani nu mai este relevant astăzi. Având în vedere cât de instabilă este economia noastră, sarcina marketerului se transformă de la dificilă la extrem de dificilă. Dezvoltarea unei strategii digitale durează de obicei câteva luni, timp în care se schimbă nu doar cursurile de schimb și comportamentul publicului țintă, ci și legile. Chiar ieri, strategia care a fost inventată se prăbușește pur și simplu.


Fără consistență. Marketingul digital a apărut în Rusia în urmă cu 5 ani, în timp ce în Occident a început să se dezvolte activ încă din 1990. Încă ne întrebăm care este diferența dintre marketingul pe internet și marketingul digital și ce este exact „marketing online”. Dacă suntem confuzi în privința termenilor, suntem confuzi în privința instrumentelor.


Puține programe educaționale adecvate. Pe lângă cursurile pe termen scurt și școlile de afaceri, astăzi în Rusia există un singur program de licență în marketing digital la o universitate non-statală. Petrecerea timpului de 4 ani fără garanția că vi se va oferi cunoștințe la zi este un risc serios.

Dacă decizi să studiezi marketingul digital și să-ți construiești o carieră în el, atunci nu este suficient să fii doar un bun strateg, trebuie să devii un rechin.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3