De ce este mai bine să tăiați coacăzele negre toamna?

Mulți oameni tăie coacăzele negre primăvara, dar atunci există șansa de a afecta tufișul și de a reduce randamentul. Chestia este că, spre deosebire de tăierea de toamnă, coacăzele se pregătesc pentru curgerea sevei și se trezesc devreme.

Și este bine dacă grădina este sub fereastră, dar nu întotdeauna ai timp să ajungi la cabana ta de vară la timp. Prin urmare, recomand să faceți tăierea toamnei în octombrie toată luna octombrie este potrivită pentru asta.

Ce și cum să tăiați coacăzele?

În timpul sezonului, probabil ați observat câteva ramuri afectate de dăunători, boli sau pur și simplu uscate. Le scoatem mai întâi, deoarece fructificarea lor va fi mult mai proastă decât cele sănătoase.

Tufa mea de coacăze are adesea mai multe ramuri întinse pe pământ, deși încerc să le leg, dar nu poți ține evidența tuturor tufelor. De asemenea, le puteți elimina, cu excepția cazului în care, desigur, aveți instalate suporturi bune care țin tufa tot sezonul.

Tufa de coacaze negre toamna

Îndepărtăm și ramurile vechi de peste 5 ani, cel mai bun vârf de fructificare se întâlnește pe ramurile de la 2 până la 4 ani, din care colectăm recolta principală. Nu este greu de identificat ramurile vechi, sunt foarte groase și foarte lemnoase. Încercăm să tăiem astfel de ramuri cât mai aproape de pământ și asigurați-vă că le acoperim cu lac de grădină.

Și mai multe informații utile despre coacăzele negre:

Cum să udați corect coacăzele negre pentru o recoltă generoasă

După tăiere, tufișul va deveni mai ventilat și își va direcționa toată energia către fructificare și vă puteți aștepta la o recoltă bună. Să aveți o recoltă reușită și mare de coacăze!

Rating
( 1 assessment, average 3 from 5 )
Articole - Învățământ Dual Sector 3