3 băuturi pe care femeile nu ar trebui să le bea în timpul menstruației

Foto: din surse deschise

Majoritatea femeilor experimentează simptome inconfortabile în timpul menstruației.

Consumul anumitor băuturi în timpul menstruației poate reduce disconfortul și ușura menstruația, în timp ce alte băuturi pot crește durerea și disconfortul. RBC-Ucraina vorbește despre ce băuturi nu ar trebui să bea femeile în timpul menstruației.

Simptome neplăcute în timpul menstruației

Majoritatea femeilor experimentează simptome inconfortabile în timpul menstruației. Aceste simptome includ:

  • Crampe abdominale;
  • balonare;
  • greaţă;
  • diaree;
  • oboseală;
  • durere de cap;
  • modificări ale dispoziției.

Deși băuturile, ca și alimentele, nu au un efect direct asupra uterului, deoarece toate alimentele trec prin stomac și intestine după consum, neconectate cu organul feminin, unele dintre ele pot afecta simptomele înainte și în timpul menstruației.

Ce băuturi nu ar trebui să bei în timpul menstruației?

Bauturi alcoolice

Alcoolul poate avea o serie de efecte negative asupra corpului, care pot agrava semnificativ simptomele menstruației. În plus, mahmureala poate provoca unele dintre aceleași simptome pe care le-ați putea avea în timpul menstruației – cum ar fi greață, diaree sau vărsături, amețeli și oboseală – și vă poate înrăutăți starea de spirit.

Alcoolul, în special alcoolul puternic, poate deshidrata organismul, ceea ce poate agrava durerile de cap și poate provoca balonare. De asemenea, poate duce la probleme digestive, cum ar fi indigestia.

Băuturi cu cofeină

Cofeina care se găsește în ceai, cafea și băuturi energizante poate provoca reținere de apă și balonare. De asemenea, poate agrava durerile de cap.

În plus, cafeaua și alte băuturi cu cofeină pot provoca probleme digestive. Dacă sunteți predispus la diaree în timpul menstruației, reducerea consumului de astfel de băuturi poate preveni problema.

Cu toate acestea, dacă obișnuiți să beți mai multe căni pe zi, eliminarea completă a cofeinei poate provoca și dureri de cap – așa că în această situație ar trebui să vă analizați starea de bine, dar să limitați cantitatea de băuturi cu cofeină dacă este posibil.

Băuturi dulci

Deși dulciurile pot avea uneori un efect pozitiv asupra stării tale emoționale pentru o perioadă scurtă de timp în timpul menstruației, consumul excesiv de alimente și băuturi dulci poate duce la fluctuații ale nivelului de zahăr din sânge, o scădere după creșterea productivității și schimbări de dispoziție.

Dacă sunteți predispus la o dispoziție scăzută sau la anxietate în timpul menstruației, controlul aportului de zahăr vă poate ajuta să vă reglați starea emoțională.

Cu toate acestea, rețineți că a avea simptome dureroase și neplăcute poate indica și probleme de sănătate mai profunde, mai ales dacă aveți dificultăți de funcționare.

Nu trebuie să ignorați oportunitatea de a solicita ajutor medical – și nici nu trebuie să refuzați un examen medical de rutină.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3