Cum să faci un portofoliu de designer de modă

Companii precum Ralph Lauren, Gucci și Levi’s cer candidaților designeri de îmbrăcăminte să demonstreze clar abilități profesionale. Un portofoliu bun arată cele mai multe dintre ele:

  • schițare;
  • cunoștințe de compoziție;
  • atenție la detalii;
  • capacitatea de a lucra cu materiale;
  • stăpânirea instrumentelor și a programelor.

Cu un portofoliu alcătuit corespunzător, nu puteți conta doar pe cooperarea cu mărcile globale, ci și atrageți parteneri în propria afacere. Cu toate acestea, colectarea celor mai bune lucrări nu este suficientă – trebuie să le prezentați corect.




Post vacant pentru asistent de designer la Gucci

Un portofoliu de designer de înaltă calitate include schițe de îmbrăcăminte și desene tehnice, machete de culori, mostre de țesături și accesorii. Acestea nu sunt doar fotografii cu modele finite, ci o întreagă poveste despre modul în care o idee, sub conducerea dumneavoastră, s-a transformat într-o colecție.

Contează și felul în care este conceput portofoliul: tipărit în format album, postat pe site-ul personal al designerului, încărcat pe Pinterest etc.

Cum să alcătuiești un portofoliu

Egor și Marina vor să devină designeri de modă și să-și arate modelele pe aceeași podium cu Lanvin și Louis Vuitton. Egor crede că se poate ocupa singur de portofoliu, dar Marina apelează la profesioniști.

Egor își alcătuiește singur un portofoliu

În primul rând, Egor a apelat la prietenul său Maxim și s-a oferit să-i coasă un costum de afaceri pentru o întâlnire cu investitorii. Prietenul a fost de acord. Egor a desenat o schiță, a selectat țesături și accesorii și a mers la magazin pentru mostre. În timpul măsurătorilor, s-a dovedit că Maxim avea în vedere un costum clasic din trei piese, iar Egor a venit cu un model de designer cu o croială îngustă. Yegor trebuia să o ia de la capăt.

Pentru a arăta rezultatul în portofoliul său, Egor a găsit un fotograf începător – a fost de acord să organizeze o ședință foto pentru închirierea unui studio. Maxim era timid cu camera, fotograful și-a petrecut 40 de minute din oră plătită jucându-se cu lumina. Fotografiile s-au dovedit a fi inexpresive. Lui Maxim nu-i plăcea costumul: nu era stilul lui. Yegor a fost jignit și a încetat să mai comunice cu el.

Egor a obținut un loc de muncă ca asistent designer – fără experiență de lucru și portofoliu nu era nevoie să numărăm. S-a gândit că poate construi un portofoliu din proiecte de lucru sau să-și creeze propriul în timpul unui stagiu.


imagine_2_min.jpg

Responsabilitățile standard ale unui asistent de proiectant la hh.ru

Însă mentorul l-a încărcat pe Yegor cu o rutină – numărarea soldurilor din depozit, sortarea accesoriilor, desenarea schițelor tehnice și a dungilor interne pe haine. Acest lucru nu era potrivit pentru un portofoliu și nu mai rămânea energie pentru un proiect personal după o zi de lucru.

Drept urmare, Yegor a petrecut șase luni, s-a certat cu un prieten, a devenit dezamăgit de profesia sa și nu știe ce să facă în continuare.

Marina urmează să studieze la școala de modă

Marina a decis: un mentor bun este important pentru un designer începător. Ea a auzit că institutul european Istituto Marangoni este una dintre primele cinci școli de modă din lume. Marina a sunat la reprezentanța institutului și a cerut să-și găsească formarea potrivită.

Experții au sfătuit-o pe Marina să urmeze un curs de design vestimentar de trei săptămâni la Milano sau Paris. Marina a ales Milano, cu ajutorul experților, a pregătit documente, a cerut viză și a mers în campus.

Patru din cinci subiecte au fost dedicate practicării: Marina a lucrat cu schițe, a selectat palete și materiale și și-a creat propria colecție de îmbrăcăminte. Profesorii au ajutat-o ​​pe Marina să pregătească modele de rochii de seară, pe care absolvenții cursului le-au purtat la petrecerea finală.

Marina a decis să-și continue diploma de licență în programul de Design de îmbrăcăminte pentru femei. Împreună cu mentorii ei, lucrează la o colecție de ținute de sărbători și la propriul ei brand.


imagine_3.jpg

Lucrarea de absolvire a Adrianei Pirelli, absolventă a Istituto Marangoni

Unde să înveți cum să faci un portofoliu

Istituto Marangoni formează profesioniști în specialități creative – modă, artă, design. Campusurile universitare sunt situate în centre mondiale de design și stil – Londra, Milano, Florența, Paris. Universitatea își actualizează programele în fiecare an și colaborează cu mărci globale – Mercedes-Benz, Prada, Louis Vuitton, Disney.

La Istituto Marangoni puteți:

  • urmeaza cursuri de scurta durata,
  • înscrie-te la o diplomă de licență,
  • creați un portofoliu pentru un curs de admitere la un program de master.

Cursuri de scurtă durată, cursuri intensive anuale și semestriale

Cursurile de scurtă durată durează 3 săptămâni, iar cursurile intensive durează un an sau 6 luni. Elevii lucrează cu materiale, se familiarizează cu tehnicile moderne și învață despre aspectele financiare și comerciale ale industriei. Dacă este necesar, studenții își schimbă campusul – unele programe vă permit să începeți studiile la Paris și să terminați la Milano.

Dintre directii:

Diplomă de licență

Programele de licență ale Istituto Marangoni durează 3 ani. Cursurile sunt predate de profesioniști din lumea modei, designului și afacerilor. Până la sfârșitul cursului, studenții colectează un portofoliu și îl prezintă liderilor din industrie, jurnaliștilor și potențialilor angajatori.

Domenii de licență:

Curs despre crearea unui portofoliu pentru admiterea la un program de master

Scopul cursului de trei săptămâni este pregătirea unui portofoliu pentru o diplomă de master în Fashion Styling și Fashion Design. Elevii învață să creeze schițe și modele de îmbrăcăminte și să lucreze cu programe profesionale. În lecțiile individuale, profesorul îi ajută pe elevi să colecteze și să proiecteze un portofoliu personal.

Cum să ajungi la antrenament

IQ Consultancy este reprezentantul oficial al Istituto Marangoni în Rusia, Republica Cehă, Ucraina și alte țări CSI.

Vom ajuta:

  • selectați o țară și un program;
  • aranja cazare;
  • pregătiți-vă pentru a studia în limba engleză și promovați IELTS;
  • trece examenele de admitere;
  • scrie o scrisoare de motivare;
  • pregătirea și traducerea documentelor,
  • obține o viză.

Lăsați o aplicație online sau sunați-ne telefonic – experții vă vor spune despre programele și condițiile de studiu.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3