Casa incomoda: 7 greseli in organizarea spatiului de depozitare

Foto: din surse deschise

Articolele în exces aglomera spațiul, iar organizarea necorespunzătoare a depozitării lor nu face decât să agraveze situația.

Problema depozitării lucrurilor este tipică atât pentru o casă mare, cât și pentru un apartament mic. Adesea, proprietarii nu știu unde să pună lucrurile, astfel încât să nu aglomereze spațiul. Cel mai adesea, oamenii fac greșeli repetate care contribuie la ca casa lor să pară aglomerată. Pe care exact le-a numit expertul în economie domestică Martha Stewart pe blogul ei, după ce a vorbit cu experți.

Nu vă faceți un plan pentru a cumpăra containere de depozitare

Mulți oameni cumpără provizii de recipiente de depozitare și alimente la scară mare. Cu toate acestea, ele vor fi utile doar dacă îndeplinesc nevoi specifice.

„Aud adesea oameni spunând: „Am cumpărat toate aceste containere grozave de organizare și depozitare și nu știu de ce nu pot să mă organizez”, spune Nicole Gabay, fondatoarea B. Organized și autoarea cărții The Art of Organizing: Un ghid inteligent pentru o viață organizată.

Sistemele de stocare ar trebui să înceapă întotdeauna cu un plan. Cât spațiu ai? Aveți nevoie de containere sau coșuri?

„Cea mai inteligentă modalitate de a face cumpărături este să determinați mai întâi ce anume doriți să depozitați și cum veți folosi acele articole. Abia atunci ar trebui să începeți să căutați ceva care să se potrivească nevoilor dumneavoastră”, a explicat Gabay.

Folosirea cutiilor de carton pentru depozitare

Reutilizarea cutiilor de carton pentru expediere și expediere poate părea o soluție de depozitare ieftină și practică, dar experții avertizează să nu le folosească pentru depozitarea pe termen lung, în special pentru îmbrăcăminte.

„Nu este recomandat să depozitați hainele în cutii de carton, deoarece acestea pot transfera mirosul de carton și lipici pe haine, care vor fi greu de îndepărtat. Cutiile de carton atrag și rozătoarele”, a continuat Nicole.

În schimb, alegeți recipiente mari, opace, din plastic, cu capace strânse.

Folosind saci de gunoi

O greșeală comună este de a împacheta îmbrăcămintea de sezon sau lenjeria de rezervă în saci mari de gunoi pentru depozitare pe termen lung, dar textilele trebuie să respire și trebuie depozitate într-un recipient uscat.

„Sacii de plastic restricționează fluxul de aer și captează umezeala, ceea ce poate provoca mucegai”, spune Ashley Stewart, un organizator profesionist.

Containerele de depozitare sub pat sunt cea mai bună opțiune pentru a vă păstra articolele de sezon organizate, protejate, uscate și în siguranță. Containerele asigură depozitarea ascunsă a hainelor, protejându-le de praf și umiditate, asigurând în același timp circulația aerului.

Nu sortați hainele înainte de a le depozita

În efortul de a elibera spațiu, este posibil să stocăm articole care sunt deteriorate, murdare sau de dimensiune greșită.

„Depozitarea hainelor de sezon murdare sau uzate pentru perioade lungi de timp este o greșeală, deoarece pata se poate instala și strica articolul. De asemenea, poate atrage dăunători și mirosuri nedorite”, spune Stewart.

Cheia pentru depozitarea cu succes a garderobei dvs. de sezon este pregătirea.

„Asigurați-vă că toate articolele sunt curățate temeinic și îndepărtați-le pe cele deteriorate, demodate sau care nu se potrivesc. Articolele care nu mai sunt la modă sau care nu se potrivesc pot fi donate unor organizații de caritate sau vândute”, spune Stewart.

Păstrează ceva „în cazul în care ai nevoie vreodată de el”

Ai o cutie telefonică veche întinsă? Cabluri de încărcare aleatoare? Manuale de tehnică pe care nu le mai aveți?

„O regulă bună este că, dacă nu ați folosit aceste articole de un an, este puțin probabil să le folosiți vreodată”, spune Holli Humber, organizator profesionist și proprietar al Holli K Co.

În loc să păstrați astfel de articole, dă-le unui prieten, fă-le cadou sau încearcă să le vinzi. Și vei avea ordine, iar persoana va primi lucrul de care are nevoie.

Nu etichetați zonele de depozitare

Un sistem de stocare este eficient doar dacă poți găsi articole atunci când ai nevoie de ele.

Etichetarea incorectă a cutiilor și containerelor poate pierde mult timp în timpul mutării și căutării articolului potrivit. Etichetele facilitează, de asemenea, curățarea.

„O mare parte din dezordine apare atunci când articolele nu au o cutie specifică. Etichetele care detaliază ce este în fiecare recipient sunt esențiale. Cu cât eticheta este mai specifică, cu atât mai bine (de exemplu, lumini de Crăciun, haine/pantofi de vară, medicamente pentru răceală/gripă)” Holly ne împărtășește experiența.

Nu folosiți spațiu vertical

„Ajustați rafturile dulapurilor de bucătărie pentru a oferi un acces mai bun la ustensile. Dacă aveți rafturi în garaj, vedeți dacă rafturile pot fi ajustate pentru a se potrivi cu gențile dvs. Dacă nu puteți regla rafturile pentru depozitarea verticală, adăugați colțuri sau folosiți containere stivuibile la folosiți spațiul nefolosit”, ne sfătuiește Humber.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3