Un nutriționist ne-a spus ce să facem dacă un copil nu mănâncă carne: aceste metode cu siguranță vor ajuta

Foto: din surse deschise

Copilul ar trebui să fie implicat în achiziționarea și pregătirea mâncărurilor din carne.

Alimentația pentru copii este un subiect dureros pentru părinți. Asta pentru că de multe ori copiii nu vor să mănânce carne și ar trebui să știi cum să rezolvi această problemă, scrie RBC-Ucraina.

De ce ar trebui să fie carnea în dietă

Carnea este unul dintre produsele grupului proteic, cu ajutorul căruia copilul primește o serie de nutrienți esențiali. Acestea includ fier hem, zinc, vitamina B12, calciu, vitamina D și acizi grași omega-3.

Proteinele animale, inclusiv proteinele din carne, sunt cele mai bune proteine ​​pentru a oferi copiilor toți aminoacizii esențiali de care au nevoie și, de asemenea, joacă un rol cheie în creșterea oaselor și a mușchilor, dezvoltarea creierului, formarea hormonilor, funcția enzimelor și sistemul imunitar.

Motive pentru a renunța la carne

Potrivit experților, copilului s-ar putea să nu-i placă tipul de carne. Pot fi oferite și alte cărnuri, cum ar fi iepure, diferite părți de pui, miel, porc și vițel.

De asemenea, fibrele de carne se blochează adesea între dinți, acest lucru este destul de neplăcut și copiii refuză adesea să mănânce din această cauză.

În plus, este important de știut că consumul repetat de alimente reduce frica și crește percepția acesteia. Prin urmare, părinții trebuie să ofere în mod constant copiilor lor carne sub diferite forme.

Pentru a fi mai ușor, nu gătiți special pentru copil, ci gătiți pentru dvs.

Atunci când părinții modelează un comportament alimentar sănătos prin exemplu, există șanse mai mari ca copilul să-l imite.

„Nu uitați, copiii nu ne ascultă, ci privesc”, spune mesajul.

Implicați-vă copilul în gătit

Copilul ar trebui să fie implicat în achiziționarea și pregătirea mâncărurilor din carne. Familiarizați-vă cu acest produs înainte de a ajunge în farfuria copilului dumneavoastră.

Acest lucru se datorează faptului că fiecare contact cu mâncarea crește șansele de a încerca felul de mâncare.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3