Ce este Fashion Illustration

Meseria unui ilustrator de modă este să creeze schițe, schițe, poze, lookbook-uri, reclame, coperți în stil fashion. Aceasta înseamnă atrăgător, strălucitor, cu accent pe detaliile semantice ale imaginii.

Ilustratorii de modă desenează:

  • modele de lungime completă;
  • prim-planuri, fețe;
  • cosmetice și parfumuri;
  • accesorii;
  • schițe ale complotului;
  • modele.



Prințese Disney în stil fashion, Guillermo Meraz

Unii artiști fac schițe rapide la prezentările de modă, alții pregătesc ilustrații pentru cărți, reviste și resurse online. Un alt avantaj al educației de înaltă calitate și pe termen lung în școlile profesionale este experiența de lucru la proiecte reale din diferite domenii ale industriei. Această abordare îi ajută pe ilustratorii începători să-și găsească direcția.


imagine12.png
Ilustrații de Manolo Blahnik, designer de pantofi

Ilustrația de modă este solicitată nu numai în designul vestimentar. Puteți desena pentru mărci de accesorii, parfumuri și produse cosmetice.


Ekaterina Petropavlovskaya În timp ce studia la Milano, a fost inspirată de comunicarea cu reprezentanții Valentino, Gucci și ai altor case de modă și a început o carieră ca ilustrator. Ea a desenat ilustrații pentru mărcile de cosmetice MAC, Benefit, TIGI, Kiehl’s, Avon.


imagine_10.jpg
Modele de machiaj pentru MAC Cosmetics

Artiștii lucrează adesea împreună cu agențiile de publicitate și creează campanii sezoniere pentru mărci: afișe, panouri publicitare, vitrine și pereți magazine. H&M folosește munca ilustratorilor de modă Alexis Mackenzie și Laura Laine pentru imprimeurile de tricouri.


imagine6.png
Decor de perete pentru reclamă colecției de vară a unui magazin de îmbrăcăminte, Ste Johnson

O zonă separată a profesiei este modelele de modă. Aceasta este o redare a imprimeurilor și modelelor care vor fi folosite într-o nouă linie de îmbrăcăminte.


imagine3.png
Ilustrații de Sabine Pieper

Cum să desenezi

Un adevărat artist de modă combină tradiția și progresul. El trebuie să înțeleagă anatomia, istoria stilului, îmbrăcămintea și designul, să stăpânească instrumentele moderne și să cunoască tendințele pieței.


imagine5.png
Moda are propriile cerințe pentru proporțiile corpului – picioare lungi, talie subțire, ipostaze unghiulare

În mod tradițional, ilustratorii desenează pe hârtie – va fi diferit pentru fiecare material. Cele mai comune instrumente ale artiștilor sunt cerneala, acrilul, acuarela și markerele de designer. Ele vă permit să transmiteți dinamica și luminozitatea imaginii.

Dacă autorul preferă să creeze sau să proceseze desene în formă electronică, atunci trebuie să înțeleagă editorii grafici, cel puțin Adobe Photoshop și Adobe Illustrator.

Cel mai adesea, ilustratorii combină ambele moduri de lucru – mai întâi desenează o schiță manual, apoi o procesează într-un program.


imagine4.png
Ilustrații de Rongrong DeVoe

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3