In afara razei vizuale. 7 lucruri care nu aparțin garajului tău

Foto: din surse deschise

Selecția include articole pe care, dacă le „înregistrăm” în garaj, le solicităm automat probleme

Garajul a devenit în mod tradițional un refugiu pentru tot felul de gunoaie, spune Rebecca Strauss, corespondent pentru portalul de internet Rodale’s Organic Life Pentru unele articole, precum ghivece de grădină, lopeți de zăpadă, jucării pentru piscină, nu poți găsi un loc mai bun. Cu toate acestea, există și ceva care nu ar trebui lăsat niciodată în garaj. Această colecție vă va ajuta să verificați dacă este timpul să organizați o curățare urgentă.

Colorant

Dacă chiar doriți să folosiți vopseaua rămasă, nu lăsați o cutie de ea pe podeaua garajului. Oficialii Agenției pentru Protecția Mediului din Ohio spun că cutiile depozitate pe podele de beton ruginesc mult mai repede decât cele care intră în contact cu alte tipuri de suprafețe. De asemenea, agenția recomandă păstrarea vopselei într-un loc uscat, unde temperatura nu scade niciodată sub punctul de îngheț. Majoritatea garajelor nu îndeplinesc acest criteriu, așa că depozitarea cutiilor de vopsea pe podea sau pe rafturi din garaj nu este cu siguranță cea mai bună soluție.

Conserve și cusături

Dulcețurile de casă, murăturile și conservele de roșii achiziționate la vânzare nu trebuie depozitate în garaj. Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente recomandă cu tărie ca alimentele conservate să fie depozitate într-un loc răcoros și uscat pentru a vă proteja de toxiinfecțiile alimentare. Și cu siguranță nu în garaj, unde umiditatea și temperatura sunt ridicate.

Mâncare pentru animale de companie

Sacii deschisi cu hrana uscata sunt vazuti de soareci si alte rozatoare ca o invitatie de a-ti invada garajul. Acest lucru este valabil și pentru pungile sigilate. Pentru a ajunge la tratament, șoarecii vor mesteca prin hârtie. Hrana uscată pentru animale de companie se păstrează cel mai bine în recipiente etanșe din cămară.

Vin

Vinul este unul dintre cele mai pretențioase produse. Experții în depozitarea vinului de la Universitatea Purdue spun că, în mod ideal, vinul ar trebui păstrat la o temperatură de 9-15 grade Celsius. Dacă devine prea fierbinte, își va pierde aroma unică atunci când în sfârșit deschideți sticla. În plus, fluctuațiile de temperatură din garaj pot cauza extinderea și contractarea dopului, permițând aerului să intre în container și să strice conținutul.

propan

Rezervoarele de propan, care sunt atât de grozave pentru grătar sau sobe de camping, nu ar trebui să ajungă niciodată în incinta dumneavoastră – chiar dacă vorbim despre garaj. Dacă se produce o scurgere de gaz într-o zonă în care nu există ventilație, aerul se poate aprinde. De exemplu, când porniți mașina. Țineți întotdeauna acești cilindri în aer liber.

Frigider de rezervă

Mecanicii cu experiență spun că un frigider într-un garaj neîncălzit este o idee proastă. Frigiderul dumneavoastră poate funcționa pe deplin la o temperatură de 19-25 de grade Celsius. La temperaturi sub 9 grade funcționează mai puțin eficient, iar la temperaturi sub zero nu funcționează deloc. La temperaturi ridicate, frigiderul tău va funcționa fără întrerupere, crescând facturile de energie prin acoperiș. În plus, se va aburi de câte ori crește nivelul de umiditate.

Mobila veche

Poate părea că garajul este cel mai bun loc pentru a depozita mobila veche până când copiii cresc și se vor îndepărta de tine, luând cu ei această proprietate nelichidă. Ar fi bine să donezi imediat acest mobilier cuiva. Cel mai probabil, verile calde și umede vor cauza deformarea meselor și scaunelor din lemn. În ceea ce privește canapele, veți descoperi foarte curând că șoarecii și-au mestecat tapițeria și și-au făcut cuiburi confortabile în ele.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3