De ce aveți nevoie de o analiză a apei de fântână?

Foto: din surse deschise

Apa de puț, ca și alte surse, poate conține contaminanți și diverse bacterii.

Chiar dacă ai propria fântână pe proprietatea ta, asta nu înseamnă că apa potabilă din ea este sănătoasă și sigură. La urma urmei, apa conține destul de des o varietate de bacterii și microorganisme dăunătoare. O astfel de apă ar trebui să fie pre-purificată, folosind filtre adecvate sau sisteme suplimentare.

Înainte de a decide ce să folosiți pentru curățare, dacă este necesar, merită să efectuați o analiză a apei din fântână. Este important să acordați încredere în această procedură profesioniștilor care au experiență relevantă.

Ce se ia in calcul?

Deci, destul de des în timpul unei inspecții acordă atenție mai multor parametri cheie:

  1. Cât de activi sunt ionii de hidrogen?. Dacă apa este în stare normală, atunci acest indicator nu trebuie să depășească 8-9. Dacă acest indicator este destul de mare, va provoca formarea unui miros neplăcut.
  2. Gradul de duritate. Acest parametru este influențat destul de puternic de cât de mult calciu, precum și magneziu, este inclus în compoziție. Dacă apa este excesiv de dură, aceasta va afecta negativ starea echipamentelor și utilajelor. În plus, dăunează semnificativ sănătății.
  3. Cât de mare este reziduul uscat?. Folosind acest indicator, se determină dacă există substanțe dizolvate în apă și câte dintre ele sunt. În acest caz, se iau în considerare indicatorii înregistrați în documentele de reglementare.

În plus, profesioniștii pot lua în considerare mulți alți parametri.

De ce aveți nevoie de o analiză a apei de fântână?

Caracteristici ale preparării apei pentru analiză

Pentru a pregăti apa de fântână pentru analiză, ar trebui să acționați cu înțelepciune. În acest caz, profesioniștii sfătuiesc să urmeze câteva reguli cheie:

  1. Pentru a colecta apă, ar trebui să utilizați o sticlă de plastic, care a fost folosită anterior pentru a stoca apă minerală. Nu trebuie să folosiți acele tipuri de recipiente în care a fost depozitat anterior kvas sau unt.
  2. Pentru a reduce probabilitatea de a pătrunde resturi și substanțe străine, ar trebui mai întâi să pompați apa din fântână și să așteptați până când se umple din nou.
  3. Înainte de a umple sticla cu apă, clătiți-o de mai multe ori.
  4. Această sticlă trebuie umplută până la vârf. După aceasta, ar trebui să-l închideți ermetic.

Această apă este livrată direct de către proprietarul puțului la laborator. Verificarea poate dura de la câteva ore la câteva zile. Totul depinde de ce valori sunt urmărite.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3