Cum un aspirant programator a primit o bursă pentru a studia în Chicago

A fost prima dată când călătoresc atât de mult timp în străinătate. Dar înainte de asta, am fost în multe locuri cu părinții mei, inclusiv în America. Există o surplus de tot în țara asta. Chiar și în sens cultural, este dificil să discutăm ceva cu cineva. Să presupunem că lista celor mai bine vândute cărți și seriale TV este atât de mare încât fiecare își alege ceva. Drept urmare, este foarte dificil să găsești pe cineva cu care poți discuta despre cartea ta preferată. Dar totuși, când pleci, orizonturile tale se extind, privești totul cu alți ochi. Este o experiență pozitivă care valorează mult.

Încerc să comunic mai ales cu americanii, deși sunt și băieți din CSI și din alte țări la universitate. Mi se pare mai interesant cu localnicii: comunicarea cu ei mă ajută să aflu mai multe despre America și despre cum trăiesc oamenii aici.




Peste 1 milion de studenți internaționali s-au înscris la universitățile americane în 2017.

Chicago este împărțit într-un mic centru cu zgârie-nori și cea mai mare parte este alcătuită din case cu un etaj. E la fel de frig aici ca la Sankt Petersburg. Dar cu aceeași cantitate de zăpadă, aici este întotdeauna curat și nu există nămol. Locuiesc chiar la granița dintre regiuni. Campusul universitar ocupă o suprafață mare, iar căminul meu este situat chiar lângă el, așa că nu trebuie să intru în oraș. Pensiunea noastră este foarte confortabilă. Aici locuiesc în mare parte boboci și studenți. Studenții seniori se adună în grupuri de mai multe persoane și închiriază case în apropiere – acest lucru este considerat mai prestigios.

În SUA există un cult al sportului, deși pe mine nu mă interesează în mod deosebit. Este o parte centrală a vieții sociale. Universitatea are echipe în diferite sporturi și se țin constant meciuri.




Studenții UIC pot juca pentru una dintre cele 20 de echipe de atletism din Divizia I ale universității.

Cu toții ne-am descurca cu o lecție despre simpla atitudine americană față de viață. Ei cred că, dacă nu ai probleme acum, atunci totul este bine și trebuie să te bucuri de momentul. În Rusia, se obișnuiește să trăiești cu problemele de mâine. Oamenii sunt rareori fericiți, relaxați, calmi – chiar și în timpul vacanței, un rus își face griji pentru viitor.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3