Cum să înrădăcinați Decembristul cu butași: aveți nevoie de o seră sau nu?

Floarea Decembrist a devenit o plantă de apartament foarte populară în ultimii ani și, de asemenea, am decis să încep să o cultiv. În timp ce încă lucram, Decembristul a crescut la locul meu de muncă. Toată lumea din departamentul nostru era pasionată de flori, iar acum plante înflorite puteau fi găsite pe fiecare pervaz.

Butașii Decembrist au prins bine rădăcini și au început să producă noi segmente și muguri. Probabil că mulți oameni știu că întotdeauna nu este suficient timp acasă, dar la serviciu în pauza de masă poți fi atent la florile tale. Îmi face mare plăcere să tai plante, iar acum într-un singur recipient am butași Decembrist gata să fie transplantați în ghivece separate.

Butași decembristButași decembrist

Le-am uscat timp de 3 zile. Recent ne-am dus să cumpărăm găini de la o fermă de păsări și acolo, în holul biroului, creștea un decembrist uriaș. Eu, bineînțeles, am cerut câteva segmente, iar în fotografie puteți vedea „prada”. Apropo, ne-au vândut pui cu 120 de ruble bucata. Nu le-am întrebat vârsta, dar erau clar mai mari de un an, posibil doi. Au început deja să se grăbească.

Propagarea decembristului are loc prin butași. Schlumbergera este un cactus de pădure fără spini, o plantă suculentă. Dar înainte de înrădăcinare, este mai bine să uscați butașii, astfel încât să nu putrezească. De obicei usc butașii Decembrist timp de câteva ore și prind rădăcini cu succes.

Există o recomandare de a usca butașii timp de 1 până la 3 zile. De data aceasta butașii mei au stat 3 zile pe masă fără apă și abia astăzi i-am plantat în pământ. Dar acesta este doar experimentul meu și nu pot da sfaturi până nu îl verific eu și nu văd rădăcinile.

Voi aștepta rezultatele cu noile butași. Uscarea butașilor Decembrist timp de cel puțin 3-5 ore este sigură. Este mai bine să iau pământ etichetat „pentru cactusi”, dar pentru mine cresc bine și în pământ universal Terra Vita cu vermicompost.

Câte butași ar trebui să iau?

Butașii ar trebui să fie răsuciți mai degrabă decât smulși pentru a minimiza stresul pentru plantă. Cantitatea optimă este de 2 segmente, dar puteți lua 1 sau 3. Dacă faceți root pentru prima dată, este mai bine să luați două segmente pentru a fi sigur de succes.

Câte butași ar trebui să iau?

Asezam butasul in pamant umed si il introducem intr-o gaura pregatita in prealabil. Apoi o adâncim cu aproximativ jumătate din segmentul inferior. Butașii din segmentul tânăr din acest an se vor înrădăcina mai repede decât segmentul vechi.

Dacă butașul are rădăcini aeriene, atunci acest lucru este foarte bun; În ciuda acestui fapt, decizia de a folosi o seră rămâne la discreția ta, deoarece am putut să prind rădăcini atât cu cât și fără ea.

Daca butasul are radacini aeriene

Udăm butașii când stratul superior de sol se usucă. După rădăcini și apariția unor noi segmente mici, puteți înțelege că butașia a prins rădăcini cu succes dacă recipientul este transparent.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3